Početak objektiv24 STK „Novi Sad“ : Poverenje koje uživamo opravdaćemo i na evropskoj sceni

STK „Novi Sad“ : Poverenje koje uživamo opravdaćemo i na evropskoj sceni

70
0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su stonoteniserke STK „Novi Sad“ koje su plasmanom u polufinale Kupa Evrope ostvarile najveći uspeh u klupskoj istoriji i time se plasirale u grupnu fazu Lige šampiona za sledeću sezonu, što je prvi put ikada za neki stonoteniski klub, bilo za muškarce ili žene, iz Srbije. Novosađanke su uspele da dođu do polufinala i u meču su savladale elitni mađarski „Budaorši“, čime se STK „Novi Sad“ svrstao među osam najboljih klubova Evrope u ovoj sezoni. Takođe, STK „Novi Sad“ je neposredno pre Kupa Evrope primio šampionski pehar Superlige, šesti ukupno, a četvrti uzastopno.

– Sjajne stonoteniserke iz STK „Novi Sad“ su ponovo postale šampionke države i na tome im iskreno čestitam, kao i njihovom treneru, a rukovodstvu kluba čestitam i na odlično organizovanom Evropskom kupu koji je održan nedavno u našem gradu. Upravo je tad novosadska ekipa ostvarila bolji rezultat od svih očekivanih, izbacivši visokorangirane takmičarke iz igre i time obezbedila učešće u Ligi šampiona. Za ovaj klub, koji bez mnogo pompe ili specijalnih zahteva postiže vrhunske rezultate, se ne izdvaja mnogo novca iz gradskog budžeta naspram nekih sportskih klubova, koji se mnogo žale, traže, pri tome i dobijaju mnogo novca, a sve to je u nesrazmeri sa njihovim mestom na tabeli. Zato naše stonoteniserke zaslužuju još veću podršku i mogu da služe kao primer drugima. Čestitam devojkama na borbenosti, hrabrosti i požrtvovanosti, jer znamo da ostvarivanje vrhunskih rezultata zahteva mnogo odricanja, a želimo im da nastave kontinuitet odličnih rezultata i da ostvare iste takve u Ligi šampiona gde će na jesen braniti boje našeg grada – rekao je gradonačelnik.

Na prijemu su stonoteniserke nosile šampionske majice sa brojem šest i ispisanim godinama kada su osvojene titule državnog prvaka, a u Gradsku kuću su donele i poslednji pehar prvaka Superlige Srbije. Kapiten ekipe Tijana Jokić je tom prilikom istakla da su novosadske stonoteniserke pružile svoj maksimum na treninzima i turnirima i da se to isplatilo. Predsednik UO STK „Novi Sad“ Dan Fracile je naglasio da će taj klub, kroz razvoj ženskog sporta, nastaviti da niže pobede, a da je prilika za to Liga šampiona već od jeseni.

– Pronosimo ime Novog Sada, ne samo u Srbiji, već i u evropskim okvirima. Kao klub smo rasli iz godine u godinu, a već deceniju traje kontinuitet u kojem se uspinjemo sve više na lestvici uspeha. Imamo mladu ekipu željnu dokazivanja, kao i veliku podršku Grada Novog Sada na čemu smo neizmerno zahvalni, jer to omogućava nesmetan trenažni rad – rekao je Dan Fracile i obećao da će STK „Novi Sad“ poverenje koje uživa opravdati i na evropskoj sceni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here