STOP NASILJU: U Novom Sadu uhapšeno pet osoba – pijani tukli, pretili, vređali ukućane

D.T. (1978), R.D.V.Z. (1973), M. L. (1979), R. B. (1987) sumnjiče se za nasilje u porodici.

D.T. (1978) se sumnjiči da je u alkoholisanom stanju vređao suprugu i njihovu maloletnu ćerku, nakon čega je na njih gurnuo sto. Zatim je suprugu gađao stolicom, usled čega je ona zadobila povrede.

Izraelski državljanin R.D.V.Z. (1973) sumnjiči se da je u alkoholisanom stanju pretio supruzi da će je ubiti i zapaliti stan.

M. L. (1979) se sumnjiči da je u vidno alkoholisanom stanju došao kući sa trubačima, nakon čega je počeo da vređa ukućane, a zatim pretio svojoj majci da će je ubiti i nasrnuo na nju, zadavši joj više udaraca otvorenom šakom u predelu lica i glave. Oštećenoj je od siline udaraca pukla bubna opna levog uha.

R. B. (1987) se sumnjiči da je u alkoholisanom stanju zadao ocu više udaraca zatvorenom šakom u predelu lica.

Četvorica osumnjičenih privedeni su Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
G.O. (1980) uhapšen zbog prekršene mere zabrane prilaska i komuniciranja, koja mu je izrečena jer je napao svog brata, a to krivično delo je takođe okarakterisano kao nasilje u porodici.

Osumnjičeni je priveden sudiji za prekršaje u Novom Sadu.

Hapšenja u Novom Sadu deo su akcije MUP-a u kojoj je na teritoriji Srbije uhapšena 41 osoba. Oni se, pored nasilja u porodici, sumnjiče i za druga krivična dela – obljuba nad detetom, nedozvoljene polne radnje, polno uznemiravanje, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica…

Protiv 55 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku, dok su dve osobe uhapšene po prethodno raspisanim poternicama.

autor: nsuzivo.rs