Studenti prikupljaju pribor za decu sa Kosova i Metohije

Zahvaljujući organizatorima akcije, deca na Kosmetu će na ovaj način dobiti podsticaj kada je obrazovanje u pitanju.

„Deca u opštini Lipljan su ne samo egzistencijalno, već i životno ugrožena. To govori podatak da je pre 18 dana u opštini Lipanj u jednoj osnovnoj školi izvršeno kamenovanje, a pre godinu dana u istoj školi je podmetnu požar. Mi smatramo da je njima pomoć neophodna i trudimo se da pomognemo koliko mi to možemo“, kaže Dejan Škobić, predsednik Udruženja mladih novosadskih intelektualaca – UMNI.

Udruženje mladih novosadskih intelektualaca, postoji od 2016. godine. Okuplja studente sa raznih fakulteta koji imaju zajedničku želju a to je da ličnim delovanjem i inicijativom pomognu mladima.

Imaju podršku OPENS, SOS ženskog centra, Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata i drugih institucija.

vladimir Molnar iz Udruženja mladih novosadskih intelektualaca, rekao je da je njihov cilj borba protiv diskriminacije, vršnjačkog nasilja, zaštita životne sredine. Organizovane su razne tribine na temu rodne ravnopravnosti, tribinu sa profesorkom Draganom Ćorić, projekcija filma Borisa Malagurskog.

Sledećeg petka u studentskom domu Bajić u prostorijama Saveza studenata Univerziteta u Novom Sadu, od 10 do 12 časova biće održana nova akcija prikupljanja školskog pribora.

Izvor: RTV