Početak Gradske vesti Šumska gozba u Nacionalnom parku Fruška gora: Spoj tradicije i inovacije

Šumska gozba u Nacionalnom parku Fruška gora: Spoj tradicije i inovacije

40
0

U ponedeljak, 17. juna 2024. godine, održan je događaj Šumska gozba – „Forest Feast“ u prelepom okruženju Nacionalnog parka Fruška gora. Događaj je okupio učesnike iz međunarodnog projekta TIE-BREAK – „Teambuilding In Europe – Building and Renewing Athlete’s Key Competences“, kao i specijalne goste – gospodina Nenada Ivaniševića, sekretara Pokrajinskog sekretarijata za turizam i privredu, predstavnike Fruškogorskog koridora – CRBC kompanije i mnogobrojne partnere, kao i lokalno stanovništvo.

Ova posebna večera bila je prilika za promovisanje kulture i tradicije AP Vojvodine i Srbije, kao i za prikazivanje različitih mogućnosti razvoja inovativnog turizma u zaštićenim prirodnim područjima. Šumska gozba je spoj svetskih trendova i očuvanja tradicionalnih vrednosti, čime se dodatno promoviše bogata kulturna baština naše zemlje.

Program Šumske gozbe započeo je dolaskom učesnika u 19:30 h, nakon čega je usledilo svečano otvaranje. Kratke govore održali su organizatori i predstavnici institucija, pozdravivši okupljene goste i učesnike projekta. Događaju je prisustovao i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivaniševič koji je kratkim govorim pozdravio sve prisutne.Nakon zvaničnog dela, gosti su uživali u šumskoj hrani i piću – vinima lokalnih vinarija, kao i vinima vinarije Kovačević, degustirajući lokalne specijalitete pripremljene na autentičan način.

Jedan od najzanimljivijih delova večeri bio je prikaz koncepta šumskog „wellnessa“ – kupanje u šumskom vazduhu (Forest Bathing) ili šumske terapije, čime su učesnici imali priliku da se upoznaju sa ovom sve popularnijom metodom opuštanja i povezivanja sa prirodom. Ceremonija ispijanja čaja i druge slične aktivnosti dodatno su obogatile iskustvo prisutnih.

U nastavku večeri organizovano je takmičenje u slaganju kule od čokanja/kukuruzovine, koje je izazvalo mnogo smeha i zabave među učesnicima. Ovaj segment programa bio je prilika za druženje i stvaranje nezaboravnih uspomena.

Veče je završeno dokoličarenjem oko logorske vatre, gde su učesnici mogli da se opuste, razgovaraju i uživaju u prelepom prirodnom ambijentu Fruške gore uz zvuke gitare i prelep glas lokalnih umetnika. Ova posebna atmosfera doprinela je jačanju veza među učesnicima i učvršćivanju prijateljstava nastalih tokom trajanja projekta.

Šumska gozba u Nacionalnom parku Fruška gora još jednom je pokazala koliko je važno negovati i promovisati kulturnu baštinu i prirodne lepote naše zemlje. Organizatori se zahvaljuju svim učesnicima na izuzetnom doprinosu i raduju se nastavku saradnje i novim zajedničkim uspesima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here