Početak Gradske vesti Susret organizacija sistema bezbednosti i Novosadjana na Trgu slobode

Susret organizacija sistema bezbednosti i Novosadjana na Trgu slobode

119
0

Sa ciljem da predstavi organizacije koje svojim radom smanjuju rizike od katastrofa i upravljaju vanrednim situacijama, Vatrogasni savez Novog Sada okupio je danas na Trgu slobode profesionalne i volonterske organizacije iz sistema bezbednosti. Manifestaciju „Susret vatrogasaca i snaga sistema bezbednosti“ otvorio je zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac koji je pozdravljajući prisutne naglasio da Grad Novi Sad prepoznaje značaj i podržava organizacije koje brinu o bezbednosti stanovništva.

– Današnja manifestacija predstavlja priliku da promovišemo humanitarne i stručne organizacije, koje svojim delovanjem u velikoj meri pomažu društvu i da im se zahvalimo. Rad nekih od njih bazira se prevashodno na nesebičnom i volonterskom doprinosu članova što je za svaku pohvalu kao i činjenica da takve organizacije međusobno dobro sarađuju – izjavio je Igor Crnobarac i dodao – Poslednjih godina, pa i decenija, svedočili smo velikim požarima, poplavama i snažnim nevremenima. To su situacije koje nas opominju da moramo da delujemo preventivno, ulažemo u bezbednosne službe i vodimo računa o uslovima i merama zaštite. Zato nastojimo da ovim organizacijama omogućimo što bolje uslove za težak i odgovoran rad, ali i da podignemo nivo svesti o neophodnosti pripremljenosti građana za delovanje u slučaju različitih nepogoda i opasnosti, jer će u kritičnom trenutku od tog znanja zavisiti njihov život.

Učesnici manifestacije, Vatrogasno spasilačka brigada Novog Sada, Sektor za vanredne situacije, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Agencija za bezbednost saobraćaja, kao i dobrovoljna vatrogasna društva, Crveni krst Novog Sada, Gorska služba spašavanja, Organizacija za traganje i spasavanje, kao i druge organizacije predstavile su svoj rad i zajedničko delovanje. Tom prilikom, zainteresovani građani imali su priliku da se upoznaju sa preventivnim merama zaštite od požara, a upriličena je i edukacija za decu.

 

Prema rečima zamenika predsednika DVD „Dr Laza Kostić“ Željka Vukovića ovom manifestacijom organizatori žele da istaknu koliko je važna sinergija i saradnja svih organizacija sistema koji deluje u vanrednim situacijama. On je izrazio nadu da će ovakvo druženje organizacija koje brino o bezbednosti građana i Novosađana postati tradicija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here