Sutra počinju, 65. po redu, Zmajeve dečje igre

Pod sloganom „Gde šapuće Dunav plav…“ 65. Junski programi Zmajevih dečjih igara biće u znaku važnih jubileja velikana literature za decu i mlade, Duška Radovića, Arsena Diklića, Miroslava Antića.

Programi će se održati od 6. do 12. juna u Novom Sadu i prigradskim naseljima, a tendencija da se na inovativan način predstavljaju umetnički sadržaje za decu i mlade, dobiće iznova svoju potvrdu, pa će većina biti realizovana u gradskim parkovima, dvorištima vrtića i škola, na dečjim igralištima, zelenim površinama, ograncima Gradske biblioteke, muzejima, Matici srpskoj, ustanovama socijalnog staranja o deci i mladima, kulturnim stanicama, sportskim terenima…

Publika će moći da prati i literarno, dramsko, muzičko, likovno, multimedijalno stvaralaštvo dece i mladih, uz učešće profesionalnih umetnika iz svih umetničkih oblasti.

Očekuje se uključivanje više hiljada najmlađih i preko stotinu profesionalnih stvaralaca, učitelja, vaspitača, mentora. Tokom Festivala biće predstavljene nove knjige za decu, izložbe ilustracija, dečijih likovnih radova, koncerti, umetničke i multimedijalne radionice, predstave, folklorne i moderne plesne celine, filmske projekcije.

Detaljan program možete da pogledate https://zmajevedecjeigre.org.rs/

Dnevnik, objektiv24