Sutra u KCNS komemoracija povodom smrti Jaroslava Papa

Komemoracija povodom smrti čuvenog fotografa Jaroslava Papa biće održana sutra u 11 časova u Kulturnom centru Novog Sada. Sahrana je zakazana za 13:30 časova na Novom groblju u Novom Sadu.

Legendarni novosadski fotoreporter Jaroslav Pap preminuo je juče u 65. godini. On je pronađen nadomak Sombora u lovištu, a preminuo je od posledica srčanog udara.

Jaroslav Pap rođen je 7. jula 1957. godine u Somboru, a fotografijom se bavio više od tri decenije.U novosadskom Dnevniku proveo je 25 godina, nakon čega prelazi u Tanjug. Pap se fotografijom bavio više od tri decenije. Svoju prvu samostalnu izložbu sportske fotografije, održao je 1994. godine. Iako ga većina kolega poznaje sa sportskih i informativnih zadataka, Papova prava pasija bilo je fotografisanje prirode i životinja.

Pod okriljem Kulturnog centra Vojvodine “Miloš Crnjanski”, Jaroslav Pap je izdao fotomonografiju “Vojvodina – četiri godišnja doba”. Ova impresivna zbirka broji više od 500 fotografija.

Pap je dobitnik nekoliko važnih priznanja za svoj rad. Više puta je proglašavan za fotoreportera godine, dobitnik je YU PRES FOTO nagrade, pobednik Betinog konkursa 2007. i prestižnog MISLIVOST konkursa Češke Republike 2008. godine. Kolege fotoreporteri i novinari o Papu su uvek govorili sa najvećim poštovanjem, ističući da je upravo Pap jedan od najuticajnijih i najboljih fotoreportera na ovim prostorima.

nsuzivo.rs, Objektiv24, Tanjug