Početak Gradske vesti Sve je spremno za Blokstok 2024: festival u Železničkom parku startuje 6....

Sve je spremno za Blokstok 2024: festival u Železničkom parku startuje 6. jula!

28
0

Pokosena trava i uređen prostor u novosadskom Železničkom parku znače samo jedno: Blokstok festival je spreman za početak 6. jula! Od 19 časova publika će moći da uživa u nastupima Majkana, Amajlije, Blaže i Kljunova, kao i Sanšajna i Ateist repa.

Ovogodišnji pobednik konkursa za demo bendove, zrenjaninski bend Restore, otvoriće festival. „Pristiglo je čak 14 prijava sjajnih mladih bendova iz različitih gradova, što je učinilo izbor veoma teškim,“ rekao je jedan od organizatora, Aleksandar Pirić. Andrea Radojčić iz benda Restore istakla je da im je nastup na Blokstoku velika čast i prilika za predstavljanje široj publici.

Festival je poznat po energičnim scenskim nastupima i entuzijastičnoj publici. Ove godine se dva benda, koji slave 30 godina rada, vraćaju na Blokstok. „Iako stara izreka kaže ‘dva puta je dva puta’, ovo nam je treći put na Blokstoku. Naši prvi nastupi bili su nezaboravni,“ rekao je Igor Blažević, frontmen benda Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi.

Posebnu atmosferu festivalu daje saradnja s Moto unijom Vojvodine, koja organizuje defile motociklista i izložbu u parku, što je atrakcija za posetioce i promocija bajkerske subkulture.

„Blokstok nije samo muzički festival, već i događaj koji slavi komšijske odnose i zajedništvo,“ rekao je direktor festivala, Marko Tančik. Organizatori apeluju na posetioce da ne donose staklene flaše u park i da se drže dalje od železničke pruge zbog bezbednosti. Festival počinje u 19 časova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here