Početak Gradske vesti Sve zimske službe na terenu 24 sata

Sve zimske službe na terenu 24 sata

48
0
Sve zimske službe na terenu 24 sata
Na sastanku Gradskog štaba zimske službe koji je održan u Gradskoj kući u subotu 15. decembra, konstatovano je  da su zimske službe gradskih preduzeća, odnosno JKP “Gradsko zelenilo“, JKP “Čistoća“, JKP “Parking servis“ i JKP “Put“ konstantno na terenu sa svom raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom.

Na teritoriji Grada Novog Sada, sneg neprekidno pada 24 sata, što je uobičajeno za ovo doba godine, i do sada je napadalo 35 centimetara snežnog pokrivača, navedeno je u saopštenju.

U gradu su angažovani svi raspoloživi kapaciteti i mehanizacija u cilju održavanja redovnog funkcionisanja grada, i nadležne službe su u stalnoj komunikaciji i sinhronizovanom delovanju. Saobraćajnice se čiste redovno prema prioritetu, javni gradski prevoz odvija po predviđenom režimu, i zdravstvene ustanove funkcionišu uobičajeno.

– Zahvaljujući novoj mehanizaciji koju je kupio Grad Novi Sad, nema zastoja u funkcionisanju gradskih službi. To je odgovorna politika koju će Grad nastaviti da vodi i u buduće. Sve službe su spremno dočekale padavine, 24 sata su na terenu i intezivno rade. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda sneg će i dalje padati u toku dana, ali zimske službe će raditi non-stop, bez odmora kako bismo obezbedili nesmetano odvijanje života u gradu – rekao je član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković.

imska služba „Gradskog zelenila“ saopštila je jutros da je sa 140 radnika i 30 vozila mehanizacije od petka u podne nalazi se na terenu. Radnici čiste sneg i posipaju so na svim lokacijama za koje je ovo javno preduzeće zaduženo u sastavu Gradske zimske službe, a to su autobuska stajališta u gradu i industrijskoj zoni, pešački prilazi i staze na mostovima, šetne staze u parkovima i oko njih, deset gradskih trgova, stepenište i plato na Petrovaradinskoj tvrđavi i drugo.

Moj Novi Sad, Gradsko zelenilo, Objektiv