Početak Gradske vesti Svečana premijera filma „Čuvari formule“ u Areni Cineplex

Svečana premijera filma „Čuvari formule“ u Areni Cineplex

98
0

U sredu, 25. oktobra, s početkom u 20 časova, u bioskopu Arena Cineplex, očekuje nas spektakularna premijera najnovijeg ostvarenja reditelja Dragana Bjelogrlića – „Čuvari formule“. Ova autentična priča o humanosti i empatiji donosi na veliko platno uzbudljivu naraciju o decenijama skrivanom incidentu u Vinči.

Delimična glumačka i autorska ekipa filma takođe će prisustvovati premijeri, dajući poseban ton ovom događaju.

U samom centru hladnoratovske krize, grupa naučnika u Institutu Vinča vodi tajni projekat pod vođstvom profesora Dragoslava Popovića. Međutim, neočekivani obrt događaja dovodi do izlaganja smrtonosnom zračenju, što uzrokuje da jugoslovenska tajna policija preuzme kontrolu. Naučnici se šalju na lečenje u Kliniku Kiri u Parizu, gde francuski doktorski tim, predvođen profesorom Žoržom Mateom, dolazi do zaključka da je njihova situacija kritična i da se dani broje unazad. Postavlja se ključno pitanje: Da li je ovo eksperiment na živim ljudima ili iskrena namera da se pomogne jugoslovenskim naučnicima?

U filmu briljiraju Radivoje Raša Bukvić, uz izuzetne francuske glumačke talente – Aleksis Manenti, Olivije Bartelemi i An Sera. Predrag Miki Manojlović igra Pavla Savića, direktora Instituta „Vinča“, dok Dragan Bjelogrlić tumači Leku Rankovića, šefa državne bezbednosti SFRJ. Mlade jugoslovenske naučnike igraju Jovan Jovanović, Alisa Radaković i Ognjen Mićović.

Scenario filma zasnovan je na romanu profesora Gorana Milašinovića „Slučaj Vinča“, a potpisuju ga Vuk Ršumović u saradnji sa Ognjenom Sviličićem i Draganom Bjelogrlićem.

Ovaj bioskopski događaj obećava spektakularnu kombinaciju emocija, napetosti i izvanredne glume, čineći „Čuvari formule“ filmom koji se ne sme propustiti. Spremite se za veče koje će oduševiti ljubitelje sedme umetnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here