Početak Gradske vesti Svečano obeležen Dan Grada Novog Sada: Borislava Perić Ranković dobitnica prestižne Februarske...

Svečano obeležen Dan Grada Novog Sada: Borislava Perić Ranković dobitnica prestižne Februarske nagrade

5
0

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, uručio je ovogodišnju Februarsku nagradu najboljoj stonoteniserki sa invaliditetom na svetu, Borislavi Perić Ranković, na svečanoj akademiji u Srpskom narodnom pozorištu. Februarska nagrada se dodeljuje kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada, u duhu negovanja slobodarske tradicije grada i jedinstva svih njegovih građana, povodom 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Gradonačelnik Đurić čestitao je Novosađanima Dan grada i dobitnicima Februarske nagrade na prestižnom priznanju. On je istakao značaj i bogatu istoriju Novog Sada, podsetivši na osnivanje grada pre 276 godina i postizanje statusa slobodnog grada zahvaljujući trudu i radu svih Novosađana, bez obzira na veru i nacionalnost.

Dovoljno je samo reći – Borislava Perić Ranković! Junakinja Novog Sada i naše Srbije. Dama i šampionka neviđene energije. Ogromno hvala na fantastičnim uspesima, na ljubavi prema Novom Sadu, na tome što daje motivaciju drugim osobama da budu jače, bolje, snažnije i srećnije. Čestitam joj u ime svih Novosađana i želim joj mnogo uspeha u daljem radu i životu“, rekao je gradonačelnik Đurić.

Dobitnica Februarske nagrade za 2023. godinu, Borislava Perić Ranković, zahvalila se na priznanju istakavši da joj je čast što danas ispisuje još jednu stranicu istorije, kako Novog Sada, tako i sporta osoba sa invaliditetom.

Grad Novi Sad, ali i svi vi koji živite u njemu, prepoznali ste da je ono što sam radila, ali i što radim, vredno jednog ovakvog priznanja. Svi ste vi u ovom priznanju, svako na svoj način, jer kad god sam sebi postavljala pitanje šta i kako dalje, vi ste pronalazili način da mi pokažete da još nije vreme za odustajanje. Moje srce je prepuno emocija koje se ne mogu opisati i nemojte mi zameriti što nemam sada puno reči da izrazim svoju veliku zahvalnost svima onima koji su doprineli mojim uspesima, ali i uspesima mojih kolega. Grade, srećan ti 276. rođendan“, rekla je Borislava Perić Ranković obraćajući se prisutnima na svečanoj akademiji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here