Početak Gradske vesti Svečano otvorena Međunarodna izložba umetnosti „Art Expo“ na Novosadskom sajmu

Svečano otvorena Međunarodna izložba umetnosti „Art Expo“ na Novosadskom sajmu

36
0

Gradski zvaničnik za kulturu, Dalibor Rožić, prisustvovao je svečanom otvaranju Međunarodne izložbe umetnosti „Art Expo“, koja se već tradicionalno održava na Novosadskom sajmu. Tom prilikom, Rožić je dodelio vajaru Zdravku Joksimoviću priznanje „Sava Šumanović“ za izuzetan doprinos umetnosti i izvanredne rezultate u umetničkom stvaralaštvu. Ovo priznanje se dodeljuje već dugo i predstavlja afirmaciju rada jednog od najznačajnijih umetnika u istoriji srpske i jugoslovenske kulture.

Rožić je istakao da se ovogodišnja postavka „Art Expo“ bavi pitanjima identiteta i integriteta čoveka u savremenom svetu, izražavajući nadu da će manifestacija dodatno osnažiti kulturnu scenu Novog Sada kao Kulturne prestonice Evrope, Omladinske prestonice Evrope i UNESKO kreativnog grada.

Zdravko Joksimović je zahvalio na priznanju, nazivajući ga jednim od najlepših trenutaka u svom umetničkom i životnom opusu.

Generalni direktor, Nikola Lovrić, izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim programom izložbe, očekujući da će izazvati emotivne reakcije kod posetilaca, baš kao što je to bio slučaj i sa umetnicima koji su prisustvovali otvaranju.

Međunarodna izložba umetnosti „Art Expo“ promoviše primenjenu umetnost, okuplja umetnike, galerije i pojedince, a ove godine se održava od 18. do 25. marta. Ulaz je besplatan, a radno vreme je od 10 do 20 časova. Umetnici će imati priliku da se predstave kroz izložbu sa prodajnim i promotivnim karakterom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here