Početak Gradske vesti Svečano otvoreno Prvenstvo Evrope u rvanju za kadete i juniore u Novom...

Svečano otvoreno Prvenstvo Evrope u rvanju za kadete i juniore u Novom Sadu

32
0

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, prisustvovao je svečanom otvaranju Prvenstva Evrope u rvanju za kadete i juniore, koje se održava na SPENS-u. Takmičenje, koje okuplja ekipe iz 39 zemalja, trajaće do 7. jula, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

– Ovaj značajan sportski događaj predstavlja veliku čast za našu državu i Grad Novi Sad. Srpska Atina postaje mesto susreta ne samo takmičara već i ljubitelja rvanja, i ponosni smo domaćini ekipama iz 39 zemalja. Naš grad ponovo dokazuje da može uspešno da organizuje renomirana evropska takmičenja. Rvanje, kao jedan od najstarijih sportova, simbolizuje snagu, borbenost i taktički um. Da bi se ova borilačka veština razvijala, potrebno je čuvati njenu tradiciju i ulagati u bolje uslove za trening i takmičenja. Grad će nastaviti da ulaže sredstva u ove svrhe, ali strast i posvećenost rvača su ono što održava ovaj sport živim. Želim svima sportsku sreću i hrabrost u suočavanju sa izazovima – izjavio je Milan Đurić.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su i predsednik Rvačkog saveza Srbije Damir Šabić, predstavnik Svetske rvačke federacije Teodoras Hamakos, kao i državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj, koji je i zvanično otvorio ovo evropsko takmičenje.

Damir Šabić, predsednik Rvačkog saveza Srbije, istakao je da je Prvenstvo Evrope u rvanju pravi praznik sporta i da je ponosan na projekat realizovan uz veliku podršku države Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine i Grada Novog Sada.

Državni sekretar u Ministarstvu sporta, Marko Kešelj, naglasio je da Srbija nastavlja sa organizacijom velikih sportskih manifestacija uoči predstojećih Olimpijskih igara, te da je Novi Sad počastvovan što može da ugosti najbolje svetske rvače, zahvaljujući podršci svih koji su prepoznali značaj ovog sportskog događaja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here