Početak Uncategorized Svetlana Horvat: U Srbiji je moda kultura, najavljeno deseto jubilarno izdanje Serbia...

Svetlana Horvat: U Srbiji je moda kultura, najavljeno deseto jubilarno izdanje Serbia Fashion Weeka

35
0

Na konferenciji su se prisutnima obratili: Dalibor Ružić, član Gradskog veća zadužen za kulturu, Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i direktorka Serbia Fashion Weeka Eymeric Francois, član institucije Visoke mode u Parizu i potpredsednik Serbia Fashion Weeka Aleksandar Stankov, direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Deseto  izdanje Serbia Fashion Week biće održano od 24. do 29. aprila na pet lokacija u Novom Sadu koje će modu predstaviti na nesvakidašnji način. Spektakularno otvaranje Serbia Fashion Weeka biće održano u Dunavskom parku, alternativna moda biće prikazana u Kineskoj četvrti – u SKC Fabrici, izložba u Galeriji Matice srpske, revijalni deo u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, dok će zatvaranje biti održano u Srpskom narodnom pozorištu.

Otvaranje Serbia Fashion Weeka predstaviće pravu umetničku priču. Učešće 150 manekena obučenih u modele dizajnera koji stižu iz 30 različitih zemalja sveta među kojima će biti najznačajniji svetski, regionalni i domaći modni kreatori. Dunavski park koji će biti otvoren za sve posetioce biće pretvoren u jednu od najvećih modnih pisti Evrope a specijalna scenografija, uz pratnju orkestra i solista opere Srpskog narodnog pozorišta. Jedan deo umetnosti Serbia Fashion Weeka biće prikazana tokom specijalne izložbe u Galeriji Matice srpske, a zatvaranje tokom kog će biti upriličena i svečana dodela nagrada biće održano u Srpskom narodnom pozorištu.

Ulaznice za Serbia Fashion Week u prodaji su na prodajnim mestima GigsTixa i putem sajta gigstix.com/SerbiaFashionWeek.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here