Početak Uncategorized Svetski mediji: Umesto Ibice pravo na EXIT

Svetski mediji: Umesto Ibice pravo na EXIT

58
0
Pravo an Exit

U svojoj trijumfalnoj godini, u kojoj je po drugi put osvojio titulu Najboljeg velikog evropskog festivala, EXIT ne prestaje da privlači pažnju svetskih medija, posebno onih sa globalnim dometom i nemerljivim uticajem.

Prema pisanju CNN-a EXIT je jedna od nezaobilaznih stavki za posetu Srbiji i njenim prirodnim lepotama, dok Britanski Daily Mail u opširnom članku o najboljim svetskim nadolazećim turističkim destinacijama predlaže EXIT kao zamenu za čuveno špansko ostrvo Ibica, navodi se u saopštenju organizatora.

I prestižni The Guardian početkom godine sastavio je opsežan tekst o vrhunskim provodima za 2018. godinu po mesecima, pa iako je jul tradicionalno krcat muzičkim dešavanjima, EXIT je izdvojen kao obavezna stavka u globalnom kalendaru dešavanja. A list Mirror je otišao korak dalje od Gardijana i osim što su festival uvrstili među najbolje, objavili su i opširan članak posvećen samo EXIT-u.

I prestižni The Guardian početkom godine sastavio je opsežan tekst o vrhunskim provodima za 2018. godinu po mesecima, pa iako je jul tradicionalno krcat muzičkim dešavanjima, EXIT je izdvojen kao obavezna stavka u globalnom kalendaru dešavanja.

A list Mirror je otišao korak dalje od Gardijana i osim što su naš festival uvrstili među najbolje, objavili su i opširan članak posvećen samo Exitu, napisavši “Prve najave silovitog programa EXIT festivala prodrmaće srpsku tvrđavu ovog leta!”, a nisu štedeli reči hvale ni za ovogodišnju “All-Star” postavu mts Dance Arene! Sa druge strane, vodeći evropski muzički magazin NME ponudio je čitaocima posebnu aplikaciju koja im predlaže idealan festival, a među predlozima su se, prirodno, našli EXIT, ali i Sea Star!

Irski Irishexaminer je posvetio dva članka EXIT-u a u naslovu retorički pita “Da li je EXIT najviše kul festival u Evropi”, dok je njihov glavni konkurent Daily Edge izdvojio EXIT kao letnju destinaciju koja se ne sme propustiti. Vodeći svetski turistički vodič Conde Nast Traveller na svojoj listi najboljih svetskih festivala, prepoznali su jedinstvene početke EXIT festivala kao aktivistički napor mladih da menjaju svet oko sebe.

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Grejs Džouns, Migos, David Geta, Zigi Marli, Fiver Rej, LP, Alis Merton, Nina Kravic, Riči Hotin, Adam Bejer b2b Ida Engberg, Maceo Pleks, Solomun, Ameli Lens ;i mnoge druge.

Bernard Bodo Photography