Takmičenje u prvoj opstinskoj ligi u kuglanju

U poslednjem mesecu 2019. godine lepeza takmičarskih sportova u opštini Srbobran proširiće se za još jednu disciplinu. Naime, odlukom Centra za sport i turizam za 14. decembar zakazan je početak 1. Opštinske lige u kuglanju, a organizator je pripremio pravilnik i uslove prema kojim će se takmičenje odvijati.

Propozicije određuju da svaki tim čini pet igrača (3+2), a mečevi će se igrati subotom i nedeljom od 17.00 časova. Timovi mogu biti muški, ženski ili kombinovani i biće podeljeni u dve grupe; u prvoj fazi se baca onoliko kola koliko ima ekipa u grupi, nakon toga se pravi presek na timove koji nastavljaju takmičenje u play off odnosno play out fazi. Rezultati ostvareni u grupi se ne prenose u drugi krug takmičenja.

Takođe, ekipe koje prođu u play off igraju za plasman od prvog do šestog mesta, a ekipe koje odu u play out nastavljaju takmičenje u borbi za plasman od sedmog do poslednjeg mesta. Jedan meč traje osam setova (po četiri na svakoj stazi), u okviru seta izvodi se 18 bacanja, igra se na ‘čišćenje’, i u jednom setu tri igrača izvode po šest hitaca (2h3). Ekipa nema pravo nastupa na meču ukoliko nisu prisutna najmanje tri igrača, u koliko ih je četiri ili pet, izmene su dozvoljene ali ne tokom seta. Vrednuje se ukupan broj oborenih čunjeva ekipno.

Kotizacija po ekipi iznosi 5.000 dinara, liga startuje 14. decembra i igraće se (uključujući pauze zbog praznika) do marta meseca 2020. godine, u zavisnosti od broja timova. Rok za prijave je 13. decembar, a telefoni za prijavu su 021/731-279 i 065/373-07-96, ili lično u kuglani CSR, svakog radnog dana nakon 17.00 časova.