Početak Gradske vesti Taksi prevoz u Novom Sadu od danas skuplji

Taksi prevoz u Novom Sadu od danas skuplji

38
0

 

Pojedini taksisti cene su povećali još prošle nedelje, ali je odluka danas zvanično stupila na snagu.

Odlukom Gradskog veća od 18. jula propisano je da je cena kilometra u prvoj tarifi – gradskoj zoni 54 dinara, što je za dva dinara više nego ranije, dok je u drugoj (noćnoj) i trećoj tarifi koja se primenjuje za prigradska naselja, za državne i verske praznike, cena ostala nepromenjena i iznosi 66, odnono 99 dinara.

Ovim cene kilometra u prvoj zoni, povećana je i cena starta vožnje i ona iznosi 100 umesto 85 dinara, a povećana je i cena čekanja koja je sa 520 skočila na 580 dinara za sat vremena. Cena prevoza prtljaga težeg od 30 kilograma i dalje košta 50 dinara.

Novina u cenovniku taksija u Novom Sadu je i što je ukinuta minimalna cena prevoza koja je za prvu tarifu bila 140, drugu 150 i treću 180 dinara.

Ukidanje ove minimalne cene je i očekivano jer će sada u prvoj tarifi samim polaskom na taksimetru u startu biti 100 dinara, a kako je kilometar 54 dinara, jasno je da će svaka vožnja biti iznad minimalne cene od 140 dinara.

Cene taksi prevoza u Novom Sadu su ovim poskupljenjm tek neznatno povećane u odnosu na poslednje veće promene cena u novembru 2012. godine. Gradsko veće je samo jednom, i to pre godinu i po dana, dozvolilo da start poskupi i to sa 70 na 85 dinara, dok je cena čekanja tada povećana sa 435 na 520 dinara.

Autor: 021.rs
Foto Kurir

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here