Taksi prevoz u Novom Sadu od danas skuplji

 

Pojedini taksisti cene su povećali još prošle nedelje, ali je odluka danas zvanično stupila na snagu.

Odlukom Gradskog veća od 18. jula propisano je da je cena kilometra u prvoj tarifi – gradskoj zoni 54 dinara, što je za dva dinara više nego ranije, dok je u drugoj (noćnoj) i trećoj tarifi koja se primenjuje za prigradska naselja, za državne i verske praznike, cena ostala nepromenjena i iznosi 66, odnono 99 dinara.

Ovim cene kilometra u prvoj zoni, povećana je i cena starta vožnje i ona iznosi 100 umesto 85 dinara, a povećana je i cena čekanja koja je sa 520 skočila na 580 dinara za sat vremena. Cena prevoza prtljaga težeg od 30 kilograma i dalje košta 50 dinara.

Novina u cenovniku taksija u Novom Sadu je i što je ukinuta minimalna cena prevoza koja je za prvu tarifu bila 140, drugu 150 i treću 180 dinara.

Ukidanje ove minimalne cene je i očekivano jer će sada u prvoj tarifi samim polaskom na taksimetru u startu biti 100 dinara, a kako je kilometar 54 dinara, jasno je da će svaka vožnja biti iznad minimalne cene od 140 dinara.

Cene taksi prevoza u Novom Sadu su ovim poskupljenjm tek neznatno povećane u odnosu na poslednje veće promene cena u novembru 2012. godine. Gradsko veće je samo jednom, i to pre godinu i po dana, dozvolilo da start poskupi i to sa 70 na 85 dinara, dok je cena čekanja tada povećana sa 435 na 520 dinara.

Autor: 021.rs
Foto Kurir