Tamburica Fest u Novi Sad dovodi velika imena estrade

Manifestacija “Tamburica fest 2019”, održaće se od 20. do 22. juna u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, a prvi put će imati novu takmičarsku kategoriju.

Reč je o takmičenju 12 vokalnih solista u kojem će se vrednovati i učinak autora teksta i muzike novih tamburaških pesama.

“Naš festival evoluira u kulturnoj misiji očuvanja tradicije i širenja prijateljstva na internacionalnom nivou pa tako svake godine imamo nešto novo. Uveli smo dodatni segment u okviru kojeg će se takmičiti i vokalni solisti a biraćemo i najlepšu autorsku pesmu. Poznata imena naše muzičke scene će predstaviti nove autorske pesme koje će obogatiti našu muzičku baštinu. Reč je o pilot projektu namenjenom našim istaknutim vokalnim solistima a već sada pripremamo se za dogodine, kada je u planu dolazak poznatih pevača iz Italije, Španije, Grčke, Francuske…”, kaže dr Jovan Pejčić, direktor festivala.

Tako će u subotu, 22. juna u pratnji Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodine u odmeravanju za najlepšu pesmu, muziku i tekst nastupiti Ekstra Nena-Snežana Berić, Slavko Banjac, Dušan Svilar, Danka Ubiparip, Nino Veličkovski (Severna Makedonija), Đorđe Čavić, “Boban Dževerdanović i Hercenšlus”, Davor Jovanović, Milica Dosković, Renato Henc, Branislav Belajev i ženski tamburaški orkestar “La banda”.

Na ovogodišnjem “Tamburica festu”, festivalu sa zvaničnom titulom najboljeg evropskog festivala etno muzike i najbolje turističke manifestacije u Srbiji, uobičajeno će se takmičiti devet tamburaških orkestara iz osam zemalja a u revijalnom delu programa nastupiće regionalna muzička zvezda, Lepa Brena, Orkestar solista 100 violina, muzička atrakcija iz Mađarske “Budapest džipsi simfoni orkestra”, i ansambl narodne muzike Republike Komi iz Ruske federacije “Zarni jolj” (Zlatni potok).

Autor :nsuzivo.rs, Objektiv24