Početak Uncategorized „Teatar na dar“ za sve novosadske mališane

„Teatar na dar“ za sve novosadske mališane

107
0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorio je 3. Festival kratkih pozorišnih formi za decu „Teatar na dar“, koji se u subotu i nedelju, 18. i 19. maja, održava u Sportskom centru „Slana bara“.

Na festivalu učestvuje 12 pozorišnih trupa, a specijalni gost festivala je legendarni Branko Milićević,  Branko Kockica, sa svojim Pozorištancem „Puž“.

„Ovaj vikend je posvećen deci, njihovim osmesima, druženju, ali i dobrim predstavama i pesmama. Danas je Slana bara, a sa njom i Klisa i Vidovdansko naselje, centar kulture i stvralaštva za decu. Posebno me je oduševilo što je ovde sa nama Branko Kockica, junak mog detinjstva od kojeg i danas deca mogu mnogo da nauče.Uživajte, radujte se i družite i neka vas teatar usmeri na prave vrednosti „, rekao je Vučević.

Tokom dva dana publici će se, između ostalih, predstaviti Pozorište iz koferaPozorište TeatriloPozorište iz rancaNovosadski novi teatarUpalimo reflektore i Studio Željko Veseljko. Profesionalni glumci nastupaju u predstavama koje su u potpunosti prilagođene najmlađoj publici.

Manifestaciju organizuje Udruženje „Novosadski kutak“ u saradnji sa Mesnom zajednicom Slana bara, a uz podršku Grada Novog Sada.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here