Temerinski đaci dobili novi sportski teren za rukomet, mali fudbal i košarku.

Покрајinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta, posetio je danas rekonstruisani sportski teren u sklopu OŠ „Kokai Imre“ u naselju Telep, Temerinu. Projekat je u potpunosti finansirala Pokrajina, a Basta je istakao da je ovo još jedan dokaz kontinuiranog ulaganja Pokrajinske vlade u razvoj sporta i sportske infrastrukture u AP Vojvodini.

„Investirali smo preko 4,9 miliona dinara u rekonstrukciju terena za rukomet, mali fudbal i košarku u OŠ Temerin. Školu pohađa 140 đaka od prvog do četvrtog razreda, a sada će imati znatno bolje uslove za bavljenje sportom“, naglasio je Basta, dodavši da ovo ulaganje predstavlja primer brige o jednakom ulaganju i u male i u velike sredine radi stvaranja kvalitetnih uslova za razvoj sporta.

U razgovoru s predsednikom opštine Mladenom Zecom, Basta je razmatrao planove i potrebe za realizaciju novih sportskih projekata, naglašavajući nameru da se nastavi s ulaganjem u obnovu sportske infrastrukture u Temerinu.

Predsednik opštine Temerin istakao je da se rekonstruisani sportski teren nalazi unutar isturenog odeljenja OŠ „Kokai Imre“, koje pohađaju i đaci OŠ „Petar Kočić“.

„Ovaj teren, koji smo obnovili, bio je u veoma lošem stanju. Inače, ovo je drugi teren koji smo dobili uz pomoć Pokrajinske vlade. Prvi je obnovljen pre nekoliko godina u Starom Đurđevu, a zahvaljujući razumevanju resornog sekretarijata, pre dve godine smo postavili novi parket u sportskoj hali u Temerinu“, istakao je Zec.