Početak Gradske vesti Tour de Fruška okupila preko 1000 takmičara u biciklizmu

Tour de Fruška okupila preko 1000 takmičara u biciklizmu

27
0

Ovogodišnju manifestaciju „Tour de Fruška“ otvorio je sekretar Dane Basta, koji je ukazao na značaj same manifestacije i biciklističkog maratona u planinskom biciklizmu, koji imaju veliku podršku Pokrajinske Vlade, kao i Grada Novog Sada.

„Ova manifestacija se organizuje drugu godinu zaredom na obroncima Fruške gore i značajno je što broj učesnika raste. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama našu Frušku goru postaviti na mapu velikih evropskih sportskih manifestacija u biciklizmu  i trejl trkama“,istakao je Basta.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin izrazio je zadovoljstvo što su Novi Sad i Fruška gora često domaćini manifestacija posvećenih planinskom biciklizmu.

„Organizacija takmičenja je i ove godine izvanredna. Činjenica je da imamo izuzetno veliki broj događaja kada je reč o planinskom biciklizmu. Današnja manifestacija će, uz sva ona brojna sportska dešavanja u oblasti biciklizma u Novom Sadu, dodatno obogatiti našu sportsku godinu“, kazao je Cvjetićanin.

U sklopu manifestacije predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, otvorio je prvu e-bajk stanicu u Srbiji za punjenje električnih bicikala, kao i biciklističke trke, a svečanom otvaranju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za privedu i turizam dr Nenad Ivanišević.

„Veoma sam zadovoljan što ovogodišnja manifestacija ′Tour de Fruška′ već drugi dan zaokuplja pažnju ne samo Vrdnika i Iriga, nego i celokupne sportske javnosti, ali i one javnosti koja želi da Frušku goru očuva i da je unapredi na zdrav i ekološki način“, izjavio je Mirović.

Prema njegovim rečima, na Fruškoj gori je otvorena prva stanica za punjenje električnih bicikala, koju su finansirali Pokrajinska vlada i „Movenpick Fruške Terme“.

Na Fruškoj gori biti otvorene još 4 stanice za napajanje električnih bicikala na raznim tačkama te planine.

„Od izuzetnog je značaja to što smo ovo mesto ′osvojili′ za sport i za biciklizam, i na taj način smo trasirali put kojim Vrdnik i Fruška gora treba da idu – prema ekološkom turizmu, zdravom načinu života, sportu i rekreaciji“, rekao je Mirović.

U pripremi su brojni drugi projekti koji se tiču uređenja Fruške gore i promocije njenih sadržaja. Planirano je uređenje staze na Stražilovu prema spomeniku Branku Radičeviću, kao i uređenje vidikovca.

Pokrajinska vlada će, zajedno sa Ministarstvom turizma, finansirati uređenje Vizitorskog centra na Iriškom vencu. To je, kako je Mirović naglasio, važna i velika investicija koja će obezbediti centar u kom će turisti koji prvi put dođu na Frušku goru na jednom mestu dobiti sve neophodne informacije.

„Nastavićemo i sa razvojem saobraćajne infrastrukture. Pokrajinska vlada i Vlada Srbije će zajednički finansirati deonicu od Vrdničke kule do Vrdnika, a plan je da radovi počnu ove godine“, istakao je Mirović.

Fotografije: Luka Vukša

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here