Početak Gradske vesti „Tour de Fruška“ – porodična avantura na Fruškoj gori 25. i 26....

„Tour de Fruška“ – porodična avantura na Fruškoj gori 25. i 26. maja

29
0

Planirate vikend sa decom? Imamo sjajan predlog za vas! Treće izdanje manifestacije „Tour De Fruška“ održaće se na Fruškoj gori, u Vrdniku, 25. i 26. maja sa početkom u 10.00 časova.

Manifestaciju TDF zvanično će otvoriti predsednica Pokrajinske vlade APV, Maja Gojković, nakon čega će uslediti prva trka.

Subota je posvećena najmlađim učesnicima, pa pripremite svoje bicikle i pravac na Frušku goru.

Tokom cele godine, organizatori Tour de Fruška – TDF, održavaju radionice po novosadskim i vojvođanskim školama, edukujući decu o bezbednom korišćenju bicikala i važnosti zdravog i aktivnog života. U subotu, 25. maja, vaši mališani će moći da se takmiče, dok ćete vi uživati u prirodi i aktivnostima za celu porodicu.

TDF je odlična prilika da deca razvijaju ljubav prema prirodi i sportu, vežbaju svoje motoričke sposobnosti i takmičarski duh, a sve to na svežem vazduhu Fruške gore. Takođe, starija deca i roditelji mogu zajedno otkrivati nove staze Fruške gore.

Subotnja agenda uključuje:
– 08:00-15:00h Registracija takmičara – Fruške Residence
– 10:00h Svečano otvaranje
– 10:15h Trail trka
– 10:30h Dečija trail trka
– 11:15h Dečija trka guralica
– 11:45h Dečiji poligon spretnosti
– 13:30h Proglašenje pobednika – dečija trka
– 14:00h Proglašenje pobednika – trail trka
– 15:00h Dečija trail trka 2
– 15:30h Dečiji poligon spretnosti
– 16:00h Proglašenje pobednika – dečija trka
– 18:00h Noćni market – Vrdnička pijaca
– 18:00h Koncert – Vrdnička pijaca

Preliminarna prijava za dečije trke nije potrebna; dovoljno je da dođete i prijavite decu na licu mesta.

Posebna pažnja ove godine posvećena je ekologiji. Po prvi put u Srbiji biće organizovana Plogging trka, koja kombinuje trčanje i prikupljanje otpada. Učesnici će za četiri sata pretrčati ili prošetati oko 7 km staze, skupljajući otpad u četiri kategorije: plastika, staklo, limenke i opšti otpad.

Manifestacija Tour de Fruška, podržana od strane Pokrajinske vlade, postala je omiljena među profesionalnim biciklistima, rekreativcima i ljubiteljima prirode. Cilj manifestacije je promocija biciklizma, zdravog života i očuvanja prirode, kao i promocija pokrajinske privrede i turizma. Nacionalni park Fruška gora i Opština Irig podržali su ovaj događaj, dok će se kompanija „Continental“ pobrinuti za sigurnost svih učesnika.

Za više informacija posetite sajt www.tourdefruska.com.

svetzanas.rs/objektiv24

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here