Početak Gradske vesti Treće veče Serbia Fashion Week-a u znaku glamura

Treće veče Serbia Fashion Week-a u znaku glamura

209
0

Treće veče „Serbia Fashion Week”-a otvorile su revije mladih talenata, kroz koje su se predstavili finalisti domaćeg i internacionalnog modnog takmičenja, koji su nam doneli svoje viđenje mode, ispunjene bojama i različitim oblicima.

U istom bloku videli smo i trinaestogodišnju Taru Katarinu Ćirković, koja je prikazala svoju prvu kolekciju, kojom dominiraju haljine s mnogo šarenila i zanimljivih printova.

U drugom bloku Anđela Aja Vučinić iz Crne Gore prikazala je ženske kreacije za „neke nove generacije” u beloj, krem, maslinastoj i smeđoj boji, dok je Fiona Couture s Malte donela kolekciju izrađenu od štofa s mnogo veza i ručnog rada, s motivima cveća.

U trećem bloku predstavio se brend ΣΛΓΛ GREEK FURS, koji je, baš kao i u sredu, prikazao krznene bunde i kapute, ovoga puta samo ženske, ali i za devojčice.

Marija Šabić tradicionalno je u Novi Sad donela elegantne večernje haljine u nekoliko boja, međutim, ovoga puta njeni modeli bili su nešto drugačiji i netipični za rad te kreatorke. Ona je koristila čipku, brokat, til i muslin, a kreacije bile su upotpunjene s dosta ručnog rad.

Publika je potom uživala u kolekciji ženskih haljina, košulja i pantalona dizajnerke Marije Dimitrijević, koja je, nakon dugogodišnjeg iskustva u manekenstvu i nakon svršetka Akademije primenjenih umetnosti, prvi put priredila svoju reviju. Mlada kreatorka kombinovala je eko-kožu sa svilom, muslinom i organdin-svilom. Njene kreacije iz kolekcije „Mina” obilovale su srebrnom i metalikplavom i sivom bojom.

Šarenim kreacijama Argentinac Eduardo Perez Gonzales Ocantos uneo je svežinu na modnu pistu. Na njegovim lepršavim haljinama, plisiranim suknjama i košuljama s karnerima i ogrtačima prelivale su se gotovo sve boje, ali lepo ukombinovane, čineći tu kolekciju specifičnom.

Da uvek ima ekstremnu želju da kreira nešto novo i drugačije pokazao nam je u trećem bloku Bata Spasojević, uvek pun energije, dokazujući da, i pored kontinuiranog rada od 25 godina, uvek postavlja nove standarde. Njegova muško-ženska kolekcija namenjena je osobama punim samopouzdanja, koje vole da budu primećene i u trendu.

Agatha Ruiz De La Prada iz Španije, iako nije došla na reviju, uspela je da izmami publici osmeh na lice. Kratka kolekcija ženskih šarenih odela, haljina i kombinezona koje su ponele manekenke, vrckajući, namigujući i mašući publici, pozdravljena je gromoglasnim aplauzom.

V. Bijelić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here