Početak Gradske vesti Treći po redu „Electric vehicles days“ 14. i 15. septembra na Novosadskom...

Treći po redu „Electric vehicles days“ 14. i 15. septembra na Novosadskom sajmu

44
0

„Electric vehicles days“ – „EV Days“, manifestacija posvećena elektromobilnosti biće održana 14. i 15. septembra na Novosadskom sajmu. Konferencija koja predstavlja novo globalno tehnološko rešenje transporta ljudi i robe održaće se u organizaciji kompanije „Ninamedia“ i Fakulteta tehničkih nauka, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Grada Novog Sada  i Novosadskog sajma.

Konferenciju  otvoriti Dubravka Đedović, ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije-

Učesnici na ovogodišnjem „EV Days-u“ biće i brojni ambasadori, predstavnici domaćih i stranih kompanija, naučni radnici, kao i gradonačelnici više gradova iz regiona.

U dva dana trajanja „EV Days“ će ove godine otići korak napred u odnosu na prethodnu i kroz šest panela i dve plenarne sesije prikazati najnovija rešenja u oblasti elektromobilnosti. Teme o kojima će se diskutovati su energetska tranzicija, pozicija električnih i hibridnih vozila na tržištu, infrastrukturni izazovi, koncept pametnog grada i druge.

Nezaobilazni deo konferencije biće i Studentsko takmičenje „IEEE4 Challenge“, gde će se studenti Fakulteta tehničkih nauka i drugih fakulteta iz države i regiona povezati sa potencijalnim poslodavcima. I ove godine, nekoliko velikih kompanija iz ove oblasti zadaće studentima tematske izazove, kroz koje će oni rešavati probleme sa kojima se susreću inženjeri automobilske industrije. Svaka kompanija izabraće pobednički tim i obezbediti vredne nagrade.

Da su automobili budućnosti već sada dostupni na tržištu posetioci će imali priliku da vide u izlagačkom delu gde će se upoznati sa više od 20 različitih električnih, hibridnih i plug-in vozila koja nam dolaze iz najboljih kompanija u automobilskoj industriji u zemlji i regioni: BMW, Mercedes, Hyundai, Volvo, Honda, Porche, Audi , Volkswagen, Mini, Ford, Tesla, Fiat  i druge.

Pored konferencijskog i izlagačkog dela, određeni broj posetilaca koji se prijave na sajtu manifestacije imaće  priliku da učestvuju u testing zoni i testiraju najsavremenija električna vozila vodećih industrija.

Sem integrisanja studenata u svet privrede, cilj „Electric vehicles days-a“ jeste da prezentuje odgovarajuće strategije i mere podsticaja za izgradnju punjača na teritoriji Republike Srbije, kao i da podstakne da se sama infrastruktura potrebna za napredak elektromobilnost brže razvija kako bi bila dostupna svima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here