Trojica mladića namamili muškarca na jezero, pa mu slomili vilicu i oteli pare

Night Time Police Violent Crime Intervention. Police Vehicles with Flashing Lights.

Protiv D.S. (20), B.T. (23) i B.Ć, (19) iz Smedereva Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužni predlog zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela teška telesna povreda i iznuda u saizvršilaštvu.

Optuženi su u noći između 28. i 29. maja, po prethodnom dogovoru, a sa namerom da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, najpre oštećenog na prevaru doveli na jezero „Šljunkara“ u blizini Kovina, nakon čega su ga opkolili i počeli da ga udaraju u predelu lica i glave, nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede u vidu kompletnog obostranog otvorenog preloma donje vilice, nakon čega su od oštećenog, uz pretnju da će nastaviti da ga tuku, zahtevali da im preda iznos od 400 eura, što je oštećeni i učinio.

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optužene oglasi krivima za navedena krivična dela i osudi na kaznu zatvora.

Odlukom nadležnog suda, radi sprovođenja jedinstvenog postupka i donošenja jedne presude, sa postupkom po navedenom optužnom predlogu spojen je postupak po optužnom predlogu protiv optuženih D.S. i B.Ć. zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu i krivičnog dela iznuda u pokušaju učinjenih samo nekoliko dana ranije prema maloletnom oštećenom, o čemu je javnost ranije obaveštena, kao i postupak po optužnom predlogu protiv optuženog B.Ć zbog krivičnog dela neovlašćeno držnje opojnih droga.

telegraf