U Novom Sadu 4. Regionalni forum mladih lidera

Regionalni forum mladih lidera, četvrti po redu, biće otvoren danas u 14.15 časova, u hotelu “Park“ (Novosadskog sajma 35), u Novom Sadu. Forum će trajati do 24. novembra. Forum će otvoriti potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji Aleksandar Simurdić i predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht.

Trodnevni događaj, na temu Speaking Youth to Power: Introducing Millennials to Policy Dialogue, okupiće oko 180 mladih društveno angažovanih ljudi sa prostora Zapadnog Balkana, koji će diskutovati sa političarima i liderima regiona o aktuelnim temama i izazovima. Kroz panele sa visokim zvanicama, predsednički panel, premijerski panel, panel gradonačelnika i još mnogo različitih razgovora, mladi lideri će imati priliku da podele svoja razmišljanja i ideje, te da postave pitanja o problemima koji opterećuju svakodnevicu.

Četvrti Regionalni forum mladih lidera održava se u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji-lokalno veće Novi Sad i Beogradskog fonda za političku izuzetnost, a uz podršku Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada, Saveta za regionalnu saradnju, Regionalne kancelarije za omladinsku saradnju, Poljskog predsedavanja Berlinskim procesom i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Izvor: RTV, Objektiv24