Početak Gradske vesti U OŠ “Jovan Dučić” uloženo 81,5 miliona dinara

U OŠ “Jovan Dučić” uloženo 81,5 miliona dinara

365
0

Iz gradskog budžeta se izdvaja i za pospešivanje uslova za rad i drugih osnovnih škola, kao što su OŠ ”Ivo Lola Ribar, OŠ ”Veljko Vlahović” u naselju Šangaj, priprema se dokumentacija neophodna za realizaciju radova na proširenju objekta OŠ ”Prva vojvođanska brigada”, kao i objekta Medicinske škole, i još mnogo toga.

Direktorica OŠ ”Jovan Dučić” u Petrovaradinu Ružica Pavlović zahvalila je Gradu Novom Sadu na podršci i uloženim sredstvima, jer je, kako je ocenila, to rezultiralo povećanim brojem upisanih učenika, a bez odliva u gradske škole, kakav je bio slučaj ranijih godina.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tom prilikom naglasio da najveću progresiju, iz godine u godinu, u gradskom budžetu prave upravo kapitalni projekti u oblasti obrazovanja.

“U oba objekta ove škole, i u Preradovićevoj ulici i u Malinovoj, uložena su značajna sredstva u cilju poboljšanja energetske efikasnosti i uslova za rad sa učenicima. Nabavljena je nova oprema, sanirani su krovovi, fasade, kotlarnica, a obezbeđen je i urbani mobilijar, kao i sportski tereni i sadržaji. Na sremskoj strani, u Petrovaradinu, investirali smo u izgradnju sportske hale, a dva miliona evra do sada je uloženo u obnovu fasada u podgrađu Petrovaradinske tvrđave”, naglasio je gradonačelnik Vučević.

Ove godine OŠ ”Jovan Dučić” u Petrovaradinu upisalo je 38 đaka više nego prošle godine.

Autor: nsuzivo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here