Početak Gradske vesti U OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ zabranjeno nošenje mobilnih telefona

U OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ zabranjeno nošenje mobilnih telefona

21
0

Od danas je đacima Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Kamenice zabranjeno nošenje mobilnih telefona u školu, što je usledilo nakon razgovora sa Savetom roditelja i Učeničkim parlamentom koji su jednoglasno podržali inicijativu.

„Mi smo došli na ideju da sazovemo Savet roditelja i Učenički parlament gde su se svi predstavnici roditelja, ukupno 51 odeljenja u školi, složili sa idejom da zabranimo nošenje mobilnih telefona u školu“, rekao je direktor OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Dejan Merdanović.

Prema njegovim rečima, praksa kod dece je takva, da čim izađu iz učionice, uzimaju mobilne telefone. Takođe, učenici i više nego dovoljno vremena provode ispred monitora kod kuće, pa je glavni cilj ove odluke njihovo usmeravanje na više međusobnog druženja na odmorima i učionicama. Isto tako, nova odluka će omogućiti veću produktivnost na časovima, viši nivo koncetracije, pa i bolje rezultate.

Ranije je bila praksa da se mobilni telefoni odlažu u kutije pre početka nastave. Međutim, novom odlukom je svim đacima od prvog do osmog razreda, potpuno zabranjeno nošenje i upotreba telefona u školi.

Pravilnikom škole utvrđene su i sankcije za prestup usvojene odredbe. Za prvi prestup učenik će dobiti opomenu, zatim sledi ukor odeljenskog starešine, pa ukor odeljenskog veća, što predstavlja lakše povrede. Više lakših povreda vode ka težoj povredi.

Nakon donete odluke da škole samostalno reše da li će ukinuti mobilne telefone ili ne, više osnovnih škola u zemlji je već izašlo sa vešću o zabrani, dok je OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” prva u novosadskoj opštini koja je preduzela ovaj korak.

Izvor: NS uživo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here