Početak Gradske vesti U SNS prešlo više od 100 članova POKS-a

U SNS prešlo više od 100 članova POKS-a

37
0

Danas na vanrednoj konferenciji za štampu, koja je održana u prostorijama Gradskog obora Srpske napredne stranke, saopšteno je da je više od 100 članova i aktivista POKS-a napustilo ovaj pokret i učlanilo se u Srpsku naprednu stranku.

Prema rečima Damira Zobenica, među ovim ljudima nema funkcionera POKS-a.

„Nismo zainteresovani za bilo kakav vid saradnje sa ljudima kojima smo, ne samo u Novom Sadu nego i na pokrajinskom i republičkom nivou, itekako izlazili u susret. Svi dobro znamo da Srpskoj naprednoj stranci od 2014. godine nisu matematički potrebni koalicioni partneri“, rekao je Zobenica i dodao da ljudi iz SNS-a nisu nikada politiku doživljavali kao matematiku, već su gajili dozu korektnosti i mimo svake matematike u koaliciju primali sve stranke koje su 2012. godine bile njihovi partneri.

„Na žalost u poslednjih nekoliko meseci određeni koalicioni partneri, danas pre svega mislim na POKS, su se odučili za drugačiji put. To su odlučili kada se država i predsednik Aleksandar Vučić grčevito bore za svoje interese u vezi sa dešavanjima koje određuju sudbinu Kosova i Metohije. Odlučili su da nam odgovore nasiljem u Skupštini, a kap koja je prelila čašu je kad su nasrtali na predsednika. Meni, gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću i svima ostalima našim članovima u Novom Sadu je drago da članstvo POKS-a ne deli stav svojih lidera i što su izrazili želju da ne učestvuju u radu protiv države i javili se nama“, izjavio je Zobenica.

Branislav Bomeštar se obratio novinarima u ime novih članova SNS-a i rekao da je koalicija NADA učinila pogrešan korak u Narodnoj skupštini.

„Ne želim da učestvujem u antidržavnoj politici. Punu podršku pružam pedsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj politici kao i većina članova koalicije NADA koji su pošli mojim putem“, rekao je Bomeštar.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here