Početak Gradske vesti U susret najvećem vinskom događaju Interfestu – 16-18 jun Trg Slobode

U susret najvećem vinskom događaju Interfestu – 16-18 jun Trg Slobode

87
0

 

Najveći vinski događaj u regionu i jedna od najvažnijih manifestacija u Novom Sadu, Međunarodni festival vina Interfest biće održan u svom starom terminu,  od 16. do 18. juna na Trgu slobode

Pred publikuu će izaći preko 90 učesnika, među kojima i najuspešniji srpski vinari čija su vina osvojila odlične ocene na nedavnim relevantnim evropskim takmičenjima, male porodične vinarije, kao i one velike, ponudiće najbolje  publici ovogodišnjeg Interfesta. Brojne turističke organizacije i udruženja podržavaju svoje vinare i ubrajaju vinski turizam sve više u svoju ponudu, kombinujući druge proizvode sa vinskim putevima, pogotovo u Vojvodini. Tako ćemo ove godine objedinjeno videti ponudu Sremskih Karlovaca, Sombora, Vršca, Inđije, Žablja i Bačke Palanke, ali su sa nama i vina iz drugih krajeva Srbije. Naravno najbrojniji su, kako i uvek fruškogorski vinari, a Novi Sad će na ovogodišnem festivalu predstaviti svoje vinare i publikaciju, kao i izložbu posvećenu novosadskom putu vina.

Svoja vina predstaviće i vinarije iz Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, a ove godine, po prvi put će publika moći da proba i vina Slovačke. Osim vinske ponude, posetioci će biti u prilici da probaju i kvalitetne rakije, domaći viski i razne likere.

Kao i svake godine, na ovom Festivalu, uz lepa vina, očekuje vas i interesantna gastronomska ponuda, poput kulena i sireva, a pored toga, biće moguće probati najlepše vojvođanske kolače, med i peciva.

Zvuci dobre muzike i ove godine upotpuniće letnji ambijent Trga slobode, zasviraće tambure, gitare i saksofon.

Radno vreme Festivala je od 19-24h. Ulaz je besplatan, a čaše i vaučere za degustaciju je moguće kupiti na festivalskom ulazu.

Festival se ubraja u nekoliko najznačajnijih događaja u Vojvodini, a posebno Novom Sadu, te svake godine ima podršku Grada Novog Sada zbog doprinosa privredno-turističkom razvoju, sa posebnim akcentom na promovisanje i podizanje vinske kulture, ali i održavanju međunarodnih privrednih odnosa iz oblasti proizvodnje i promocije vina. Njegov značaj i van granica naše zemlje potvrđuje publika koja dolazi sa svih strana, ali i proizvođači iz cele regije ovog dela Evrope, koji ne propuštaju priliku da se predstave novosađanima punih 19 godina, koliko Interfest traje.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here