Početak Gradske vesti U toku su završni radovi na biciklističkoj stazi Novi Sad-Begeč

U toku su završni radovi na biciklističkoj stazi Novi Sad-Begeč

12
0

Gradonačelik Grada Novog Sada Milan Đurić i redsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, obišli su radove na izgradnji biciklističke staze Novi Sad – Begeč, jednom od tri biciklistička koridora koji prolaze kroz Srbiju – Koridoru „Euro velo 6″, koji ide od Atlantika do Crnog mora.

Ova investicija vredi 170 miliona dinara, a realizuje je Grad Novi Sad, uz sufinansiranje Uprave za Kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, u iznosu od 85 miliona dinara.

Treća faza obuhvata uređenje 10,5 kilometara duge biciklističke staze, odnosno izgradnja nove staze, od Ulice Sime Matavulja u Novom Sadu ka Futogu, u dužini od 6,7 kilometara i obeležavanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije na već postojećoj biciklističkoj stazi dužine 3,8 kilometara, do Dunavske ulice u Futogu.

Gradonačelnik je istakao da Grad Novi Sad kontinuirano ulaže sredstva u proširenje mreže biciklističkog saobraćaja, koja se u Novom Sadu prostire u dužini od preko 100 kilometara.

„U želji da motivišemo Novosađane da u što većem broju koriste bicikl kao prevozno sredstvo, od 2012. godine, do danas, izdvojili smo skoro milijardu dinara, za izgradnju, odnosno održavanje 68 kilometara biciklističkih staza. Pored ovih radova, koji bi trebalo da budu završeni u prvoj nedelji juna, počinjemo i sa radovima na izgradnji biciklističke staze Novi Sad – most na Kanalu DTD ka Irmovu, dužine 9,2 kilometara. Takođe, uskoro počinju i radovi na uređenju bicilističkih staza duž Futoškog puta, sa obe strane, na deonici od Ulice Antona Čehova do Bulevara Oslobođenja, u vrednosti od 18 miliona dinara. U okviru izgradnje biciklističke infrastrukture ubuduće ćemo značajna sredstva izdvajati i u proširenje parking mesta za bicikle“, izjavio je Milan Đurić.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je izrazio zadovoljstvo zbog završetka radova na stazi zahvaljujući kojoj će pešaci i biciklisti na toj deonici biti bezbedniji i najavio izgradnju biciklističke staze od Petrovaradina do Beočina sa rekonstrukcijom četiri stanične zgrade, koje će biti pretvorene u restorane i objekte za rentiranje bicikala.

„U saradnji sa Gradom realizujemo značajne investicije. U toku su i završni radovi na kružnom toku na Limanu 2, a u pripremamo se i za izgradnju sportske sale, u dvorištu Gimnazije „Laza Kostić“. Počećemo tokom godine izgradnju novog školskog objekta sopstvenim sredstvima u dvorištu OŠ „Miloš Crnjanski““, istakao je Mirović.

Novi Sad, 22. maj 2023. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here