U Vrbasu je svečano obeležen 20. oktobar, Dan opštine i Dan oslobođenja.

U Vrbasu je svečano obeležen 20. oktobar, Dan opštine i Dan oslobođenja. Događaj je uključivao polaganje venaca na spomenike palim borcima, vojnicima Crvene armije i ratnicima koji su poginuli u ratovima od 1991. do 1999. godine. Takođe, održana je svečana sednica Skupštine opštine na kojoj je uručena Oktobarska nagrada.

Predsednik opštine Predrag Rojević naglasio je da 20. oktobar nosi duboku simboliku i ponosnu istoriju. „Svaki 20. oktobar je prilika da afirmišemo činjenicu da su se pre 79 godina 23 nacije ujedinile kako bi živele u slozi i zajedništvu. To su vrednosti koje su nas vodile i koje su nam pomogle da izgradimo opštinu Vrbas kao simbol uspeha“, izjavio je Rojević.

Rojević je takođe istakao da je budžet opštine Vrbas za 10 godina porastao sa 1,4 na 2,87 milijardi dinara, što je duplo više nego pre 10 godina. Dodao je da je opština Vrbas uspela da se stabilizuje zahvaljujući odgovornoj politici na lokalnom nivou i snažnoj podršci državnih i pokrajinskih institucija.

Predsednica Skupštine Sanja Žigić uručila je Oktobarsku nagradu ovogodišnjem dobitniku, trofejnom rukometnom treneru Borisu Rojeviću, koji je za pet godina osvojio 13 trofeja. Sa ekipom Vojvodine osvojio je tri uzastopne titule prvaka Srbije i titulu pobednika EHF kupa.

Proslavi Dana opštine prisustvovali su i brojni zvaničnici, uključujući predstavnike ministarstava, potpredsednike Skupštine Vojvodine, narodne poslanike, predstavnike državnih i verskih zajednica, udruženja boraca i nacionalnih saveta.