Početak Gradske vesti Ulaganje od 276 miliona dinara u kulturu i verske zajednice

Ulaganje od 276 miliona dinara u kulturu i verske zajednice

26
0

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Aleksandra Ćirić Bošković, danas je uručila ugovore vredne 276 miliona dinara korisnicima sredstava namenjenih za zaštitu kulturnog nasleđa, savremeno stvaralaštvo, projekte od značaja za kulturu i umetnost nacionalnih manjina, kao i za crkve i verske zajednice u AP Vojvodini.

Sekretarka Ćirić Bošković je naglasila da je osnovni zadatak resornog sekretarijata stvaranje uslova za kulturno stvaralaštvo i očuvanje kulturnog nasleđa i tradicije.

„Multikulturalnost je ključna odlika naše pokrajine i kao Sekretarijat imamo obavezu da posvetimo posebnu pažnju očuvanju i unapređenju kulturnog stvaralaštva svih nacionalnih zajednica, kao i zaštiti i ostvarivanju verskih sloboda i posebnosti svih građana Vojvodine,“ izjavila je Ćirić Bošković.

Ona je dodala da kultura ima moć da povezuje, uzdiže i obogaćuje ljude, podstičući kreativnost, plemenitost i zajedništvo.

„Od najmanjeg kulturno-umetničkog društva do velikih kulturnih manifestacija, učesnici sarađuju i unapređuju svoja znanja, čime svi postajemo deo jednog malog kulturnog kosmosa,“ rekla je Ćirić Bošković. Takođe, naglasila je da će Pokrajinska vlada nastaviti da pruža podršku u ovoj oblasti i u narednim godinama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here