Ulaganje u sportsku infrastrukturu u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišli su JP SPC „Vojvodina“ gde je rekonstruisan pod u Maloj sali, deo jednog od devet projekata obnove sportske infrastrukture u Gradu Novom Sadu finansiranih od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Radovi su obuhvatali postavljanje potpuno nove podloge u Maloj dvorani na 1400m2, prema FIBA standardima, trajali su oko mesec dana, a finansirani su iz budžeta AP Vojvodine u vrednosti od 28,5 miliona dinara.

Radovi koje smo danas imali priliku da obiđemo predstavljaju tek početak ulaganja u SPENS. U toku su završne aktivnosti na izradi Idejnog projekta rekonstrukcije ovog simbola našeg grada, na kom radi Fakultet tehničkih nauka. Nakon toga sledi javni poziv za izbor izvođača za nastavak projektovanja i izvođenje radova, a projektovana vrednost je preko 150 miliona evra – istakao je gradonačelnik Đurić. On je dodao da će, imajući u vidu vrednost tog projekta, razgovarati i sa Republikom i boriti se i lobirati da se pomogne u realizaciji tog projekta, baš kako je to činio i prethodni gradonačelnik Miloš Vučević koji je i utvrdio ideju o rekonstrukciji ovog novosadskog simbola, bez obzira na sve izazove koji su vezani za kompleksnost, obim radova i veliku vrednost radova – „Nastavićemo sa sve intenzivnijim ulaganjima u sportsku infrastrukturu i u dalju podršku razvoju sporta u našem gradu, jer Novi Sad je grad najvećih imena, grad najvećih talenata, grad trofeja, grad titula“ – naglasio je gradonačelnik.

Nakon SPENS-a, gradonačelnik i sekretar posetili su i OŠ „Kosta Trifković“ gde su okončani radovi na sanaciji sportskih terena u školskom dvorištu, kao i OŠ „22. avgust“ u Bukovcu gde je saniran postojeći teren u okviru škole. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta najavio je buduće projekte navodeći da će FK „Novi Sad“ dobiti nov veštački teren, kao i da će projekat rekonstrukcije terena Srednje mašinske škole, u vrednosti od 42 miliona dinara, biti završen u saradnji sa Gradom.

Ove godine je resorni sekretarijat odobrio ukupno devet projekata, u vrednosti od gotovo 148,5 miliona dinara, od kojih je sedam već realizovano. Završena je rekonstrukcija terena u ukupno šest škola, a potpisani su ugovori za još dva projekta“ – rekao je Basta.