Početak Gradske vesti Ulica Jovana Đorđevića privremeno bez saobraćaja zbog ocrtavanja murala

Ulica Jovana Đorđevića privremeno bez saobraćaja zbog ocrtavanja murala

86
0

 

U Novom Sadu, od 19. do 23. oktobra, ulica Jovana Đorđevića, ispred broja 37, će privremeno postati zona bez saobraćaja. Razlog ove privremene zabrane kretanja vozila je oslikavanje murala, što je deo projekta pod nazivom „Izuzetne žene Srbije“.

Gradski zvaničnici su potvrdili da će na ovoj lokaciji biti oslikan mural posvećen inspirativnim ženama iz Srbije. Ova inicijativa ima za cilj da istakne doprinos značajnih žena u srpskom društvu kroz umetnički izraz.

Za vreme privremene zabrane saobraćaja, građani će moći posmatrati proces stvaranja ovog umetničkog dela i biti deo ovog inspirativnog projekta. Detalji o samom muralu, kao i informacije o „Izuzetnim ženama Srbije“, biće dostupni tokom trajanja ovog umetničkog događaja.

Očekuje se da će mural dodatno obogatiti kulturnu scenu Novog Sada i doprineti promociji važnih ženskih figura iz srpske istorije i savremenosti. Ulica Jovana Đorđevića će privremeno postati mesto gde se umetnost i istorija spajaju u zajedničkom cilju promocije kulturnog nasleđa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here