UMETNICA NAĐA STAMENOVIĆ PREDSTAVLJA NOVU IZLOŽBU U CENTRALNOJ GALERIJI ŠOK ZADRUGE

foto: dizajn plakata Stefan Ilić

Kroz analizu i istraživački narativ, Nađa Stamenović donosi duboku refleksiju kako u životu, tako i u umetnosti. Njen rad često istražuje ikonografske teme, gde centralni lik prolazi kroz različite faze patnje i bola. Motiv zeca, koji je prisutan u većini njenih radova, postaje neka vrsta alter ega, simbol koji se kontinuirano „žrtvuje“ u pokušaju pronalaženja unutarnjih odgovora. Kroz imaginativne scene bogate asocijacijama, ona postavlja ovaj motiv u novi kontekst.

Otvorenje ove izložbe je zakazano za utorak, 17. oktobra, u 18:00 časova, u Centralnoj galeriji Šok ZaDruge. Svi posetioci će imati priliku da uživaju u njenim delima do 4. novembra.

Nađa Stamenović je rođena u Beogradu 1983. godine. Završila je Školu za dizajn u Beogradu 2002. godine, a diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2009. godine, na grafičkom odseku. Član je ULUS-a od 2010. godine. Njeni radovi se mogu naći u zbirkama Narodnog muzeja Kraljevo, Zavičajnog muzeja Knjaževac, Narodnog muzeja Zaječar, Umetničke galerije Nadežda Petrović i grada Pančeva. Do sada je imala 11 samostalnih izložbi i osvojila je četiri nagrade.

Ovaj projekat je podržan od strane Gradske uprave za Kulturu Novog Sada i Ministarstva kulture Republike Srbije.