Početak Gradske vesti Unapređuju se smeštajni kapaciteti za boravak 125 korisnika Gerontološkog centra u Vrbasu

Unapređuju se smeštajni kapaciteti za boravak 125 korisnika Gerontološkog centra u Vrbasu

31
0

Gerontološki centar u Vrbasu dobio je 13,1 miliona dinara od Pokrajinske vlade za unapređenje smeštaja 125 korisnika. Zgrada za smeštaj najstarijih Vrbašana biće nadograđena, opremljena novim nameštajem, a biće urađena i rekonstrukcija kupatila, pristupni putevi i dvorište zgrade. Za sufinansiranje nadogradnje odobreno je 1.190.000 dinara, za opremanje nameštajem i rekonstrukciju prilaznih puteva po tri miliona dinara, dok je za keramičarske i molerske radove u kupatilima odobreno šest miliona dinara. Očekuje se da radovi budu gotovi do proleća 2024. godine.

Posle 20 godina od otvaranja opremamo i uređujemo prostor Gerontološkog centra. To je izuzetno važan projekat za opštinu Vrbas. Zajedno sa Vladom Srbije i Pokrajinskom vladom posvećeni smo unapređenju uslova za boravak naših najstarijih sugrađana. Rekonstruisali smo domove penzionera u naseljenim mestima. U saradnji sa udruženjima penzionera organizujemo izlete i zajednička druženja. A posebno je značajno to što su u Skupštini Srbije usvojeni zakoni koji u ovoj i idućoj godini omogućavaju kumulativno uvećanje penzija od preko 21 odsto, kao i jednokratna pomoć od 20.000 dinara, koja će biti isplaćena do kraja novembra. A značajnu podršku predstavlja i penzionerska kartica koja obezbeđuje značajna sniženja,“ rekao je predsednik opštine Predrag Rojević.

On ističe da kroz projekat modernizacije Gerontološkog centra opština Vrbas nastavlja dobru saradnju sa Pokrajinskom vladom.

„Uz njihovu podršku rekonstruišemo sve domove kulture u svim naseljenim mestima i sve ambulante, a uspećemo da posle 30 godina izgradimo pozorišnu dvoranu i završimo objekat gradskog stadiona,“ kaže Rojević i dodaje da je opština Vrbas dobila i 1,1 miliona evra od Vlade Srbije za unapređenje saobraćajne infrastrukture.

Gerontološki centar Vrbas je ustanova za smeštaj starih i odraslih lica i osnovan je pre 20 godina. U dva odvojena objekta smešteno je 125 korisnika. U odeljenju u Vrbasu njih 95, dok odeljenje u Kući ima kapacitet od 30 mesta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here