Početak Gradske vesti Upis đaka prvaka počinje 2. aprila

Upis đaka prvaka počinje 2. aprila

103
0

Kako prenose „Novosti“, u Ministarstvu prosvete kažu da upis dece u prvi razred nije utvrđen propisima, ali da je period od početka aprila do kraja maja svake godine u školskoj praksi namenjen upisu dece, te da učenici mogu biti upisani u prvi razred do početka školske godine.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, 65.510 dečaka i devojčica stasalo je za upis u prvi razred, dok je prošle godine taj broj bio 68.068 mališana.

Upis se vrši kod sekretara škole svakim radnim danom kada se zakazuje i testiranje kod psihologa škole, a prilikom upisa potrebni su izvod iz matične knjige rođenih (može i fotokopija, a primaju se i izvodi stariji od šest meseci), prijava boravka, potvrda lekara da je dete sposobno za upis u prvi razred i potvrda predškolske ustanove.

UDŽBENICI: Učenici drugog, trećeg, četvrtog, šestog, sedmog i osmog razreda koristiće udžbenike za koje su se već škole opredelile. Za učenike prvog i petog razreda neophodno je najpre da udžbenici budu odobreni na osnovu novog plana i programa nastave, i tek onda će se škole odlučiti za određene izdavače, pišu „Novosti“.

Izvor: mojnovisad.com

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here