Početak Gradske vesti Upozorenje o ispitivanju brze pruge Novi Sad – Subotica: Bezbednost građana na...

Upozorenje o ispitivanju brze pruge Novi Sad – Subotica: Bezbednost građana na prvom mestu

8
0

Infrastruktura železnice Srbije upozorava da će od srede, 24. januara, do nedelje, 28. januara, merne kola saobraćati na gradilištu brze pruge Novi Sad – Subotica.

Ova ispitivanja se sprovode radi provere kvaliteta novopostavljenih železničkih koloseka, a merne kola će se kretati brzinom od 160 kilometara na sat između Novog Sada i Stepanovićeva. U cilju bezbednosti, postojeći putni prelazi na ovoj deonici biće privremeno ukinuti tokom ispitivanja, ali će nakon završetka ponovo biti otvoreni za saobraćaj. Građani su upozoreni da ne prelaze preko novoizgrađene pruge jer postoji rizik od ugrožavanja bezbednosti i života. Nepoštovanje ovih pravila može rezultirati tragičnim posledicama.

Gradnja brze pruge Novi Sad – Subotica, koja će omogućiti brzinu od 200 km/sat, intenzivno se odvija, a planirano je da radovi budu završeni do kraja 2024. godine, iako je ugovoreni rok avgust 2025. godine. Kineski konzorcijum „China Railway International“ i „China Communications Construction Company“ izvode radove vredne skoro 1,17 milijardi dolara. Ova pruga predstavlja ključni investicioni i infrastrukturni projekat u ovom delu Evrope.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here