Početak Gradske vesti Uređenje Kameničkog parka gotovo do septembra

Uređenje Kameničkog parka gotovo do septembra

52
0

Prvobitno, uređenje pešačko-biciklističkih staza, postavljanje dečijeg igrališta, česme, klupa, stolova i solarne rasvete trebalo je da bude gotovo do kraja jula. Međutim, izvođači i podizvođači radova zahtevali su produženje roka sa 90 na 120 dana.

Nakon što je ovaj vredni spomenik prirode godinama zapostavljan, uglavnom svim danima, osim Prvog maja, Kamenički park će sada dobiti pešačke staze od silaska sa Mosta slobode prema malom betonskom mostu, pored jezerceta i uz stari asfaltni put. Ove staze će biti betonske kako bi zadovoljile potrebe i biciklista i pešaka, dok će ostale staze i dalje biti zemljane.

Pošto su klupe, stolovi i sprave za vežbanje koji su trenutno u parku u vrlo lošem stanju, predviđeno je njihovo kompletno uklanjanje i zamena novim.

Park će takođe dobiti novo igralište smešteno na gornjoj stazi koje će biti izgrađeno od prirodnih materijala (drvo, užad od kudelje i mreža).

Kamenički park se uređuje po projektu “Gradskog zelenila”, a za radove je zadužena grupa izvođača koju čine “Energotehnika – Južna Bačka”, “Panić gradnja” – Veternik, “Tron Tex” – Novi Sad i “Geotehnika NS” .

Projektom su predviđene i nove svetiljke uz pomenute staze i oko dečijeg igrališta.

Inače, u protekle dve godine, u parku su postavljene informativne table i sanirano je jezero u severnom delu parka.

Izvori foto: 021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here