Početak Gradske vesti Uručene lopte za decu sa Kosova i Metohije

Uručene lopte za decu sa Kosova i Metohije

18
0

Grad Novi Sad pridružio se akciji humanitarne organizacije „Srpska solidarnost“ koja realizuje humanitarne akcije na prostoru Kosova i Metohije. Ova organizacija je u protekle dve godine, uz pomoć ljudi dobre volje, sakupila 886 novih lopti koje su podeljene školama i klubovima kojima je taj rekvizit bio potreban.

Tim povodom je danas član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio u Gradskoj kući predsednika „Srpske solidarnosti“ Branka Antića i uručio mu lopte, prikupljene u akciji, za rukomet, fudbal, odbojku i košarku namenjene deci koja žive u enklavama na Kosovu i Metohiji.

Pridružili smo se realizaciji ove humanitarne akcije u želji da izmamimo osmeh na lica deci sa Kosova i Metohije koja imaju drugačije uslove za odrastanje – rekao je Ognjen Cvetićanin.

Cvetićanin je dodao da su škole mesta gde se deca osećaju sigurno, te da je ova donacija jedan od načina da deca dobiju i bolje uslove za bavljenje sportom.

– Novi Sad je uvek bio uz naše sunarodnike i nastavićemo da pomažemo koliko je to u našoj moći. U naš grad već godinama dolaze deca sa Kosova i Metohije i stvaraju neraskidiva prijateljstva sa svojim vršnjacima – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Branko Antić se zahvalio na donaciji koju je obezbedio Grad Novi Sad.

Svi smo svesni da deca na Kosovu i Metohiji odrastaju u teškim uslovima i naša organizacija godinama unazad uspešno sprovodi razne humanitarne akcije. Obilazeći škole na tom području primetili smo da oskudevaju u sportskim rekvizitima. Razgovarali smo sa nastavnicima fizičkog vaspitanja osnovnih i srednjih škola, kao i sa trenerima klubova, i došli do saznanja da u većini škola, klubova i to uglavnom u enklavama fale lopte. To je jedna stvar koja je nama tako svakodnevna i normalna, a njima nažalost, sada nedostupna – rekao je Antić i pozvao sve ljude dobre volje da se pridruže toj humanitarnoj akciji.

Novi Sad, 28. mart 2022. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here