Početak Gradske vesti Uručenje sertifikata polaznicima obuke za turističke vodiče u Vojvodini

Uručenje sertifikata polaznicima obuke za turističke vodiče u Vojvodini

17
0

Danas je Nenad Ivanišević, okrajinski sekretar za privredu i turizam, uručio sertifikate polaznicima prošlogodišnjeg ciklusa obuke za turističke vodiče. Ceremonija je organizovana u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom turističkih vodiča Srbije i Centrom za razvoj i edukaciju turističkih vodiča „CenTour“ pri Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, uz podršku resornog sekretarijata.

Ovaj događaj obeležava 198 godina od rođenja jednog od najpoznatijih Novosađana, Svetozara Miletića, koji je imao značajan uticaj kao gradonačelnik. Obuka za turističke vodiče deo je projekta „Organizacija obuke turističkih vodiča u AP Vojvodini“, sprovedenog kako bi se unapredile veštine i tehnike vođenja, po metodologiji Svetskog udruženja turističkih vodiča (World Federation of Tourist Guide Association – WFTGA).

Ivanišević je naglasio značaj turističkih vodiča kao ključnih u pružanju prvog doživljaja destinacije, istakavši podršku Sekretarijata obrazovanju u sektoru turizma i ugostiteljstva. Dodao je da će se nastaviti s edukacijom u oblastima ugostiteljstva, IT industrije i veštačke inteligencije.

Projekat smo realizovali pre početka turističke sezone, kako bismo je spremno dočekali. Nastavićemo sa ovim edukacijama, kao i onima u oblastima ugostiteljstva, IT industrije i veštačke inteligencije. Takmičimo se sa svetskim destinacijama i zbog toga je važno da radimo na obrazovanju ljudi kako bismo imali što više edukovanih stručnjaka u turizmu na teritoriji AP Vojvodine“, rekao je Ivanišević i podsetio na to da obuke drže najbolji turistički vodiči u Srbiji, po ugledu na svetske.

Tokom ceremonije, sertifikate su uručili najbolji turistički vodiči u Srbiji, a Ivana Ćuruvija, licencirani vodeći trener Svetskog udruženja turističkih vodiča, istakla je da će unapređene veštine obogaćivati turističku ponudu i uslugu na lokalnom nivou.

Ova obuka predstavlja prvu nakon pandemije COVID-19 i jedinstvena je u svetu, primenjujući se na isti način globalno. Kandidati su, pored teorijskog dela, prošli i praktičnu obuku kako bi profesionalno doprineli rastuće turističke privrede.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here