Početak Gradske vesti Uskoro konkurs za 94 stana u Novom Sadu namenjena izbeglicama iz BiH...

Uskoro konkurs za 94 stana u Novom Sadu namenjena izbeglicama iz BiH i Hrvatske

54
0

Predsednik komisije koja će odlučivati o korisnicima budućih stanova Žarko Mićin naveo je za 021.rs da će konkurs biti raspisan nakon sazivanja komisije, u kojoj učestvuju i predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije. Kako je rekao, konkurs će se raspisati u naredne dve nedelje.
 
Stanovi će biti izgrađeni u Veterniku u okviru regionalnog stambenog programa. Prvobitno je planirano da se u Veterniku izgradi 276 stanova, ali je u međuvremenu doneta odluka o još 94 stana. Takođe, 152 stana biće izgrađena u Futogu. 
 
Radovi na izgradnji stanova bi trebalo da budu završeni do 2020. godine, a za opremanje lokacije Grad je izdvojio 24 miliona dinara.
 
Konkurs za davanje u zakup 276 stanova u Veterniku završen je krajem prošle godine, kada je objavljena rang lista osoba koje su prošle na konkursu. Uz to, nedavno se završio i rok za prijave na konkurs za 152 stana u Futogu. Kako je ranije najavljivano, izgradnja stanova u Veterniku trebalo bi da počne ovog proleća. 
 
Regionalni program stambenog zbrinjavanja za cilj ima pronalazak trajnog stambenog rešenja za oko 27.000 ugroženih izbegličkih porodica. U Srbiji je registrovano više od 16.000 najugroženijih porodica.
 
Da vlada interesovanje za ove stanove pokazalo se prošle godine, kada se na konkurs za 276 stanova u Veterniku prijavu podnelo 695 izbegličkih porodica.
 
Autor: Zoran Strika
Foto: Idejno rešenje kompleksa u Veterniku
Izvor: 021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here