Početak Uncategorized Uskoro registracija korisnika pripejd kartica?

Uskoro registracija korisnika pripejd kartica?

49
0

Odbor Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti ocenio je da je neophodno ubrzati donošenje novog zakona o elektronskim komunikacijama kojim će se uvesti obavezna registracija korisnika pripejd SIM-kartica i „regulisanje“ broja SIM kartica jedne osobe kod jednog operatora.
 
U saopštenju posle sednice navodi se da su članovi Odbora ukazali na potrebu izmene Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji, da bi se pravno uredila specifična organizaciona struktura, radno-pravni status i položaj pripadnika Agencije.
 
Odbor je utvrdio i Izveštaj o nadzoru nad radom službi bezbednosti 2017. godine, u čijem zaključku se navodi da su postupale profesionalno, u skladu sa zakonom i u okviru ovlašćenja, kao i da su sva relevantna saznanja, procene i analize o bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama pravovremeno dostavljene svim nadležnim državnim organima.
 
Članovi Odbora su, prilikom nadzornih poseta i kontrole rada službi bezbednost, ustanovili da nije bilo propusta i nezakonitosti pri korišćenju ovlašćenja za primenu posebnih postupaka i mera za tajno prikupljanje podataka propisanih zakonom.
 
Foto: pixabay
Autor: Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here