Početak Gradske vesti Uskoro rekonstrukcija Dunavskog parka

Uskoro rekonstrukcija Dunavskog parka

178
0

Do kraja godine obaviće se rekonstrukcija Dunavskog parka, koja je procenjena na oko 35 miliona dinara.

U “Gradskom zelenilu” navode da građani nemaju razloga za brigu i da neće biti seče drveća u ovom spomeniku prirode – najstarijem i verovatno najlepšem gradskom parku.

Portparol “Zelenila” Ivan Nožinić objašnjava da radovi u Dunavskom parku obuhvataju postavljanje zalivnog sistema, izgradnju atmosferske kanalizacije i rekonstrukciju jezera, gde će biti postavljena nova bazenska obloga. Nožinić kaže i da je u toku priprema tenderske dokumentacije, a uskoro se očekuje i raspisivanje tendera.

– Radovi će biti sprovedeni na jesen, u periodu kada u parku boravi manji broj posetilaca. “Zelenilo” je dobilo odobrenje Gradskog veća za sprovođenje projekta, a dobijene su i sve potrebne dozvole. Saglasnost je dao i Zavod za zaštitu prirode. Važno je istaći da tokom radova neće biti oboreno nijedno stablo u Dunavskom parku – kaže Nožinić.

Osim ovih radova u Dunavskom parku, “Zelenilo” ove godine već radi na drugoj fazi rekonstrukcije Kameničkog parka koja podrazumeva izgradnju trim staze od prirodnih materijala, rasvetu na solarnu energiju duž staze, postavljanje teretane na otvorenom i rekonstrukciju tri toaleta. Završetak radova očekuje se za oko mesec dana.

Takođe, sem pomenutih radova u parkovima u Novom Sadu, već traju radovi na prostoru između Novog naselja i Nove Detelinare gde će do kraja godine biće izgrađeni svi objekti koji se nalaze u projektu izgradnje novog parka, a sve je vredno skoro 150 miliona dinara. Procenjeno je da će u prvoj polovini 2020. godine “Gradsko zelenilo” sprovesti i završnu fazu ozelenjavanja ove površine od 3,5 hektara, ali za sada nema procene vrednosti ovih poslova

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here