Početak Gradske vesti Uskoro uklanjanje divlje deponije u Futogu

Uskoro uklanjanje divlje deponije u Futogu

36
0
Foto: Gradska uprava za zaštitu životne sredine

U cilju očuvanja i unapređenja životne sredine i zdravlja ljudi Gradska uprava za zaštitu životne sredine potpisala je Ugovor sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine o sufinansiranju realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2022. godini na teritoriji grada Novog Sada za projekat ,,Uklanjanje nelegalne deponije u naselju Futogu“.

Projekat ,,Uklanjanje nelegalne deponije u naselju Futog“ obuhvata uklanjanje nelegalno odloženog otpada na delu javne površine u naselju Futog i sanaciju površina nakon obavljenog čišćenja.

Uklanjanje divlje deponije na predmetnoj lokaciji je u funkciji zaštite životne sredine tj. sprečavanja zagađenja zemljišta, podzemnih i površinskih voda kao i sprečavanje zagađenja vazduha. Aktivnosti predviđene projektom unaprediće kvalitet života stanovnika i poboljšati uslove životne sredine u ovom naseljenom mestu.

Projekat će realizovati Javno komunalno preduzeće „Čistoća“ Novi Sad kome je Odlukom o usklađivanju Odluke o organizovanju komunalne radne organizacije „Čistoća“ u Novom Sadu, kao javnom komunalnom preduzeću povereno čišćenje i saniranje javnih površina i unapređenje sistema upravljanja otpadom na teritoriji grada Novog Sada u funkciji očuvanja i unapređenja životne sredine.

Izvor: gradskeinfo.rs/objektiv24.rs

Novi Sad, 13. maj 2022. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here