Početak Gradske vesti Uspešno održana manifestacija ‘Novi Sad Business Run 2024’: spojevi sporta i poslovanja

Uspešno održana manifestacija ‘Novi Sad Business Run 2024’: spojevi sporta i poslovanja

20
0

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu, Ognjenom Cvjetićaninom, prisustvovao je sportsko-poslovnoj manifestaciji „Novi Sad Business Run 2024“ na Petrovaradinskoj tvrđavi.

U okviru ove poslovne trke, koju je organizovalo Udruženje „Alma Mons Pro Aktiv“ sa brojnim sponzorima, učestvovalo je preko 2500 zaposlenih iz oko 150 kompanija koje posluju u Novom Sadu i okolini. Takmičili su se u borbi za titulu najbržeg tima i „najfit“ kompanije.

„Kada sam čuo povod i ideju za organizovanje ove manifestacije, najveće ovog tipa u Srbiji, nisam se ni malo dvoumio da se pridružim sugrađanima i posetiocima grada u pešačenju, odnosno trčanju na 5 km duž kružne staze po Petrovaradinskoj tvrđavi i okolini. Mi smo za održavanje ove manifestacije, preko Gradke uprave za sport i omladinu, iz budžeta izdvojili 750000 dinara i nastavićemo da ulažemo u ovakve i slične manifestacije koje podstiču zdrave stilove života. Ovde smo svi zajedno da promovišemo fizičku aktivnost u poslovnoj zajednici, jer je od velikog značaja da kompanije vode računa o zaposlenima i njihovom zdravlju. Zato želim da pohvalim ovaj jedinstveni koncept sportskog događaja koji neguje ekološke vrednosti i jača timski duh. Svi bismo mogli da sledimo ovaj primer sportskog druženja i da ga primenjujemo u svojim preduzećima, ali i u porodicama, jer – ima li šta lepše nego svakodnevicu obogatiti rekreacijom koja popravlja raspoloženje i zdravlje. Ne želim da kažem ‘Neka pobedi najbrži tim’, već ću reći ‘Neka pobede zdrav život, rekreacija, kretanje! Neka pobedi zdravlje!'“ – rekao je Milan Đurić.

Manifestaciji se obratio i direktor Razvojnog centra „Schneider Electric“ u Novom Sadu, Dragoljub Damjanović, čija kompanija je generalni sponzor ove manifestacije.

„Ovo je od najvećih trka u gradu i najmasovniji sportsko-poslovni događaj u ovom delu Srbije, a samo iz naše kompanije se prijavilo čak 344 učesnika. Kao lider na polju održivosti, mi smo i ove godine deo te veoma važne manifestacije u ulozi sponzora“ – izjavio je direktor Damjanović.

Nakon poslovnih trka u Subotici i Novom Sadu, serija „Serbia Business Run“ nastavlja se i u Nišu, 5. septembra, kao i u Beogradu, 26. septembra. Prema rečima organizatora, od ove godine, trka će biti deo regionalne korporativne lige. Pobednički mešoviti timovi od tri učesnika sa svake poslovne trke imaće priliku da učestvuju na takmičenju „Adria Corporate Run Grand Prix“, čije će finale biti organizovano u Podgorici 2025. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here