Uspešno realizovana još jedna manifestacija „Sunčana jesen života“.

Uspešno okončana manifestacija „Sunčana jesen života“

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, prisustvovao je zatvaranju manifestacije „Sunčana jesen života“ u Gerontološkom centru „Novi Sad“ – Domu na Novom naselju. Ova manifestacija, tradicionalno organizovana za najstarije Novosadane, postoji od 1979. godine, a odvija se pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Čast mi je što mogu da vas pozdravim na zatvaranju ovogodišnje manifestacije ‘Sunčana jesen života’, koja obeležava čak 44 godine tradicije, što je za veliko poštovanje. Raduje me što sam čuo da ste u prethodnih mesec dana uživali u kulturno-umetničkim i muzičkim sadržajima, takmičenjima i druženju. U oktobru mesecu, 250 penzionera boravilo je u Krupnju o trošku Grada Novog Sada, a želja nam je da i dalje organizujete lepa druženja i prijatne događaje, i da se uvek osećate kao deo zajednice. Mi kao Grad nastavljamo da pružamo podršku najstarijim sugrađanima, sa plaćenim odlascima na klimatsko terapijski oporavak i banje, povlasticama u javnom prevozu, jednokratnim pomoćima najugroženijim penzionerima koje ove godine u decembru iznose 10.000 dinara, i sa finansiranjem Klubova za penzionere“, rekao je gradonačelnik Đurić. Takođe je napomenuo da je Grad Novi Sad ove godine podržao ovu manifestaciju sa 1.850.000 dinara. Đurić je istakao i podršku koju, ne samo Novi Sad, već i država pruža penzionerima, uključujući penzionerske kartice, povećanje penzija i mnoge druge beneficije.

Tokom oktobra, Gerontološki centar je organizovao mnoge aktivnosti za korisnike i članove klubova za starija i odrasla lica. To uključuje kulturno-zabavne, sportsko-rekreativne i zdravstveno-prevntivne aktivnosti. Ovogodišnja manifestacija takođe je imala humanitarni karakter, jer su članice klubova pod sloganom „Bakin kolač“ pravile kolače za korisnike „Dečijeg sela“.