Uspešno takmičenje vozača i mehaničara JGSP „Novi Sad“ za bezbednost putnika

Uspešno Takmičenje Vozača i Mehaničara JGSP „Novi Sad“ za Bezbednost Putnika

U JGSP „Novi Sad“, vozači i mehaničari su danas imali prilike u okviru takmičenja pokazali svoje impresivne veštine u poznavanju saobraćajnih propisa i upravljanju vozilima.

Prvi deo takmičenja je obuhvatio testiranje u svojim specifičnim oblastima, pri čemu je 16 vozača i sedam mehaničara prošlo u drugi krug. Ovde su se suočili sa praktičnim testiranjem na poligonu.

U žestokoj konkurenciji na poligonu, vozač GSP-a Kristijan Brsanović se istakao kao pobednik. Milan Došlov i Dragan Jurišić su zauzeli drugo i treće mesto

Vozači autobusa su morali savladati izazovni poligon koji je zahtevao precizno upravljanje vozilom kroz uske prostore, bočno i dubinsko parkiranje, vožnju u rikverc, kao i izbegavanje prepreka i prolazak kroz kapije.

Važno je napomenuti da tokom ovakvih vežbi, vozači nemaju luksuz greške, istovremeno suočavajući se sa mnogo zahtevnijim uslovima nego u redovnom saobraćaju.

Fotografija: 021.rs

Predsednik Udruženja vozača i mehaničara JGSP „Novi Sad“, Petar Vranić, istakao je da se ovo takmičenje održava svake godine kako bi se unapredila bezbednost putnika i vozača.

„Veštine koje se ocenjuju tokom ovog takmičenja nisu nimalo jednostavne, ali imaju direktni uticaj na poboljšanje vožnje i sigurnosti svih u vozilu„, naglasio je Vranić.

Direktor JGSP „Novi Sad“, Ivan Radojičić, je dodao da je ovo takmičenje osmišljeno kako bi građani imali uvid u visok nivo veština i stručnosti vozača i mehaničara, i njihovu sposobnost da odgovore na sve izazove u uslovima sve gušćeg i zahtevnijeg saobraćaja u gradu.

Svaki dan, preko 200 vozila GSP-a izlazi na ulice Novog Sada, prevozeći godišnje preko milion putnika. Naša apsolutna prednost je bezbednost svih učesnika, kako vozača tako i putnika, što je glavni motiv za organizaciju ovog takmičenja“, istakao je Radojičić.

 

Izvor: 021.rs