Početak Gradske vesti Uspešno ugašen požar na gradskoj deponiji u novom sadu: brza intervencija spasila...

Uspešno ugašen požar na gradskoj deponiji u novom sadu: brza intervencija spasila bezbednost građana

16
0
Full length view of Black firefighter providing backup for Hispanic teammate holding nozzle shooting straight stream of water.

Juče uveče, oko 22:40, primetio se požar na gradskoj deponiji na Kliši. Zahvaljujući brzoj i efikasnoj intervenciji, požar je brzo lokalizovan i ugašen, čime nije ugroženo zdravlje i bezbednost građana Novog Sada ni u jednom trenutku.

Na gašenju požara učestvovali su vatrogasci, radnici javno-komunalnih preduzeća „Čistoća„, „Put“ i „Vodovod i kanalizacija„, kao i inspektori Uprave za inspekcijske poslove i drugih nadležnih organa i institucija. Požar je lokalizovan oko 2:40 ujutro.

Jaka košava je otežavala gašenje, šireći plamen na okolno rastinje, dok se dim kretao suprotno od pravca grada.

Požar je zahvatio područje prekriveno zemljom i inertnim materijalom, tako da nije bilo opasnosti od širenja požara ili opasnih materija koje su proizvod sagorevanja. Vatra nije dostigla polja na kojima se trenutno odlaže otpad, što je olakšalo gašenje požara.

Uzrok požara još uvek se utvrđuje, ali je očigledno da su vremenske prilike širom zemlje pogodovale nastanku požara.

Grad Novi Sad je pokazao spremnost da sa svojim javnim i javno-komunalnim preduzećima i vatrogasnom službom brzo reaguje i spreči širenje bilo kakve opasnosti po građane

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here